Maken of kraken: Skoda Garde RS Coupé

skoda-coupe-render-2015_01

Bij Skoda vind je tegenwoordig een uitgebreid aanbod aan modellen. Een coupé, die kom je anderzijds al dik twintig jaar niet meer tegen bij het Tsjechische merk. Wat als Skoda de Audi TT even leent als basis?

In de Volkswagen groep schamen ze zich niet om onderdelen onderling uit te wisselen. Zo is de Seat Leon eigenlijk een Volkswagen Golf die ook weer een Audi A3 is en onderdelen leent aan de Audi TT. Bij Skoda nemen ze dan weer de Passat als basis voor Superb. In die zin zou het niet zo gek zijn dat als Skoda ooit plant om een coupé te bouwen, ze even lans het merk met de vier ringen stappen.

Bij X-Tomi Design bedachten ze alvast het visuele resultaat van die denkpiste. Een soort van Skoda TT die wij door het leven laten gaan als de Garde RS. Want vroeger had Skoda een driedeurscoupé met die naam. Visuele kenmerken zijn de Skoda-grille, RS-velgen en knikje in de raamlijn. Onder de kap denken we aan de 2.0-liter TSI benzine met 220 pk en 350 Nm uit de Octavia RS. Met een lager prijskaartje en een iets simpelere afwerking tegenover een Audi TT zien we hier wel iets in. De Garde werd destijds niet voor niets omschreven als: 'a beginners' course to the Porsche 911'.

Maken of kraken?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 13:01
afbeelding van Kevin

Maken..

altich@telenet.be 21:56
afbeelding van altich@telenet.be

Kraken.
Skoda maak aub een remake van de Skoda coupé 130 als je er toch één maken.
Veel praktischer en meer Skoda.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws