Ongezien: Dieven stelen 410 meter rijbaan in China

stolen-road2

Soms kan je niet anders dan toch een bepaalde vorm van respect hebben voor dieven. In China besloot een groepje snoodaards om maar liefst 410 meter aan betonplaten te stelen van een rijweg nabij de havenstad Nantong. De uitleg daarvoor is even episch als de diefstal.

Amper twee dagen tijd had het groepje nodig om de weg van zo'n 410 meter te ontdoen van alle betonplaten. Puur in massa gaat het om zo'n 630 ton aan platen. Best wel goed gewerkt alvast. De diefstal kwam aan het licht toen één van de dorpelingen de weg wou nemen naar de stad. Toen die zag dat de weg er gewoonweg niet meer lag besloot hij de politie te bellen om meer info te vragen.

De politie wist zelf niet wat er gebeurd was maar kon na het bekijken van camerabeelden één van de daders klissen dankzij het opschrift op zijn tractor. De verklaring van de man is er ééntje vanuit de boekjes. Hij verklaarde namelijk dat omdat de weg amper wordt gebruikt, het wel een goed idee leek om de weg uit te graven om er wat geld aan te verdienen. Tja...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws