Mag een Dacia-versie van de Renault Kwid wel bij ons binnen?

renault-kwid-dacia-theophilus-chin-render

Deze voormiddag schreven we in onze berichtgeving over de Renault Kwid dat een Dacia-variant niet zou misstaan. Dat er zo snel werk van zou gemaakt worden, hadden we echter niet verwacht.

Nuja, virtueel is er niet veel aan om van deze Renault een Dacia te maken. De wagen leek ons sowieso al beter in het gamma van het Roemeense dochtermerk te passen. Een ander logo erop en een nieuwe grille, en de ommezwaai is er al. Maar let ook even op de wielen, want automotive designer Theophilus Chin zorgt voor een zweem van low budgetgevoel door wieldoppen te monteren in plaats van de velgen op de Kwid.

Het lijkt ons alvast realistischer dat de wagen op onze markt als Dacia wordt gepresenteerd, vooral ook omdat Renault zelf niet van plan is de Kwid in onze contreien te leveren.

Ter vergelijking hieronder nogmaals de originele Renault Kwid.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jo 10:55
afbeelding van Jo

Mini SUV's zijn de toekomst en de autosector weet dit.
Men gaat trouwens een automaat lanceren in het Dacia gamma.
De automaat betreft een gerobotiseerde versnellingsbak, voorzien van een korte schakeltijd, kruipfunctie, hill start assist en beschikt over een start/stop-systeem. Dit alles om het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot ten opzichte van de handgeschakelde variant binnen de perken te houden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws