Geweldig: Honda City kwam met minibike

hona-city-motocompo

De Honda City was een compacte wagen uit de jaren 80 die in onze contreien bekend stond als de Jazz. Op eigen continent pakte het kleintje echter uit met een geinige optie; de Motocompo. Inderdaad, in de koffer van de City kan je een kleine bromfiets steken van Honda.

Het klein brommertje werd eerder al aangeboden bij de Honda Today maar bereikte pas echt zijn hoogtepunt met de Honda City begin jaren 80. Zo werd het design van de koffer rond de Motocompo gebouwd. De kleine kofferbike beschikte over een 49 cc 2-takt motor goed voor 2,5 pk. Dat klinkt niet als veel, maar voor een brommertje van 42 kilogram is dat meer dan genoeg.

Het design van de Motocompo houdt nog het midden tussen een plooifiets en een zaklamp. Nee echt, het ziet er zo raar uit dat enkel Japanners het konden verzinnen. Stuur, zadel en voethouders kunnen weg klappen in de vierkante carrosserie waardoor je een doosje met twee wielen overhoudt. Honda hoopt initieel maandelijks 8.000 City's en 10.000 Motocomp's te slijten. In realiteit kwamen ze niet boven de 3.000 stuks per maand waardoor er tegen het einde van de productie amper 53.369 Motocompo's werden gebouwd.

In België staan er een handvol te koop met een gemiddelde prijs van - afhankelijk van de staat - 1.000 euro. En o ja, Britse Ska-groep Madness werkte mee aan de reclame voor de City.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 12:15
afbeelding van Wim

geweldig, toen kon dat nog

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws