Waarom de Volkswagen Passat B3 stiekem toch een heerlijke machine is

passatb3_01

De derde generatie Passat gaat de geschiedenisboeken in als de lelijkste Passat die ooit werd getekend. Toch herbergt de grilloze generatie iets lekkers onder de kap. Eén woord: VR6.

Het succes van de Volkswagen Passat kan je niet ontkennen. Eind jaren 80 gingen de Duitser echter een abstracte toer op door de derde generatie geen grille vooraan te geven. Enerzijds een knipoog naar de oude Volkswagens met een motor achterin, anderzijds goed voor de stroomlijn. Kijken we er nu, dik 20 jaar later, op terug, dan kunnen we niet anders dan besluiten dat de Passat B3 nooit de boeken in zal gaan als tijdloze schoonheid.

Echter is het een wagen die bij alle Autofans respect moet afdwingen, want het was de eerste der Passats die beschikte over de 2.8-liter VR6-motor van VW. Goed voor 174 pk, 250 Nm en een topsnelheid van 224 kilometer per uur. Een blok dat trouwens met gemak naar straffere cijfers kan getild worden. Waardoor een Passat B3 VR6 de geschikte basis is om een sleeper van te maken en 'ie stiekem best wel lekker wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
vdsmichiel 19:09
afbeelding van vdsmichiel

Van het uiterlijk van die Passat III gaat mijn hart inderdaad niet sneller slaan, maar als ik de laatste generatie Passat bekijk, beland ik bijna spontaan in een comateuze toestand! Alsof ze zich in Wolfsburg de vraag gesteld hebben: "Hoe kunnen we hem er nog saaier laten uitzien?"

Sven 21:07
afbeelding van Sven

Ze noemen hem de Neusbeer, al zie ik de gelijkenis niet helemaal.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws