Vraag: Welke wagen heeft Alfa Romeo broodnodig?

vraag-alfa_01

Met de Giulia is er een gezinsuitbreiding aan de hand bij Alfa Romeo. Maar is de D-segment sedan genoeg om het Italiaanse merk te redden? Welke wagen heeft Alfa volgens jullie nodig om terug hoogdagen te kunnen vieren?

Hebben we het over de toekomst van Alfa Romeo, dan zijn er steevast twee kampen (het kamp dat de dood ervan al verklaard heeft even buiten beschouwing gelaten). Een eerste groep vindt dat het merk wagens moet creëren die de massa aanspreekt; een kleine hatchback, een SUV en een compacte crossover. Een ander kamp vindt dan weer dat Alfa het mythische imago moet behouden door enkel uitzonderlijke wagens te bouwen genre sportieve roadsters en heerlijk gelijnde - en daardoor onpraktische - sedans.

Dan beginnen we nog niet eens over motoren, want misschien zou een compleet elektrisch model het merk wel kunnen redden. Een soort van Italiaanse Tesla Model S. Wat denken jullie?

Welke wagen heeft Alfa Romeo broodnodig?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 14:18
afbeelding van Quin

Als er 1 wagen hun terug op de kaart kan zetten, zal het de net voorgestelde Giulia zijn. Het heeft alles in huis om een verkoopsucces te worden en een sedan is toch 1 van de grootste afzetmarkten.

Als ik naar m'n hart luister, dan zie ik graag een nieuwe roadster :-D.

Rob 16:59
afbeelding van Rob

Voor Europa een stationwagon.

Anon 00:49
afbeelding van Anon

Lijkt me net heel slecht. Hun al aangetast imago nog verder beschadigen met een fout concept zoals een crossover.

Neen rwd berlines / breaks zoals de Giulia, dat hebben ze nodig. Auto's die niet alleen sportiviteit uitstralen, maar het ook zijn. Iets dat we sinds de 75 hebben moeten missen.

Maak mij maar een giulia break met een zware diesel en prijs em onder de 3 serie. Geef er 5 jaar garantie bij en ik denk dat je wat BMW rijders kan overtuigen.

DasHaus 10:47
afbeelding van DasHaus

Sedan voor de VS; sedan met EWB voor china; D-segmenter met spaardieseltje en C-segmenter SUV voor europa

JRE 14:12
afbeelding van JRE

Naast de verkoopscijfers zal het vooral belangrijk worden hoeveel marge Alfa eraan overhoudt. Want daar zijn de Duitse drie zeer goed in.

Ik denk dat ze al een heel eind kunnen komen met een Giulia, nieuwe Giulietta en - helaas - een offroader op basis van één van beide.

En daarnaast zorgen ze ervoor dat er steeds wat leuks in de catalogus blijft zoals een 4C of een Jag F-type concurrent.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws