8 auto's die het niet van hun smoelwerk moeten hebben

smoel-lancia

'Een gezicht zo lelijk dat je er enkel als moeder van kan houden.' Een best wel gemene uitspraak die ietwat steek houdt bij volgende auto's. Want voor de voorkantlooks moest je ze niet kopen.

Alfa Romeo Brera, Aston Martin DB9, Chrysler 300C en Jensen Intercepter; wagens waar je visueel geen genoeg van kan krijgen. Dat dit niet voor alle wagens op onze aardbol is weggelegd mag wel duidelijk zijn uit onderstaande lijst, want hun voorkomen doet je bijna huilen.

Hopelijk is je ontbijt al wat gezakt...

Jaguar S-Type

Toegegeven, Jaguar is tegenwoordig terug op een hoog niveau aan het spelen, maar begin deze eeuw gingen ze met hun retro-styling best wel stevig de mist in. Destijds nog 'tijdloos', ondertussen extreem verouderd. De S-Type lijkt daardoor meer en meer op een lachend varken. Nee dank je...

Chrysler PT Cruiser

Een mix van smaakloos Amerikaans plastiek, een lijnenspel dat niets met elkaar te maken heeft en een grille waar Audi jaloers op is, de Pt Cruiser is een geval apart. Gek genoeg verkocht het karretje nog best goed. In België valt er sporadisch ééntje te spotten. Laten we het zo zeggen: 'je moet er voor zijn'.

Mercedes SLR McLaren

Oké, we weten wel wat voor waanzinnige supercar dit eigenlijk is. Wees echter even eerlijk, mooi kan je de op F1-geïnspireerde voorkant moeilijk noemen. Buiten zijn hangneus met een sterrenpiercing erin lijkt de SLR constant opgeschrikt door iets. Misschien heeft 'ie wel zichzelf in de spiegel gezien...

Ford Scorpio

Hier willen we nog niet eens woorden aan vuil maken...

Volkswagen Passat B3

Het moet zowat de makkelijkste designopdracht ooit zijn bij Volkswagen (en geef toe, echt moeilijk zijn ze daar meestal niet); 'Maak de nieuwe Passat, maar zwier er vooraan enkel maar twee koplampen op. De rest vullen we wel op met plastiek.' Snel klaar? Ja. Mooi? Nou, niet echt.

Peugeot 308

Hoe 'The Joker' van Batman er uit ziet in autovorm? Als Peugeots C-segmenter. Want met elk jaar werd de blik in zijn ogen gestoorder en groeide de glimlach tot angstwekkende proporties. De 308 is een verdoken psychopaat, daar zijn we ondertussen zeker van.

Lancia Thesis

Als ze je ooit vragen waar het fout is gegaan met Lancia, toon ze dan deze Thesis.

Renault Laguna (III)

Doorheen zijn levensloop werd de derde generatie Laguna mooier en mooier. Bij zijn lancering zag je echter dat Renault het moeilijk had om haar twee designrichtingen (lees: vierkant en vloeiend) met elkaar te verzoenen. Het resultaat is een voorkant waarbij de lichten overwoekerd worden door de bumper.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Q 13:30
afbeelding van Q

Fiat Multipla!

Quin 13:44
afbeelding van Quin

Confession bear: Ik vind de Ford Scorpio stiekem wel iets hebben :-).

Ssangyoung Actyon is ook wel kanshebber trouwens.

Oedipus 15:34
afbeelding van Oedipus

Compleet niet mee eens. De Scorpio en Thesis zijn misbaksels, de rest zal misschien geen schoonheidsprijzen winnen, maar is in feite niet eens het vermelden waard. Je gaat me toch niet vertellen dat je de toppers SsangYong Rodius, Subaru B9 Tribeca, Nissan Murano, Nissan Leaf of Nissan Puke niet kent? Om dan van de BMW 6 E63/E64 of 1 F20/F21 maar te zwijgen. Smaken verschillen, maar sommige modellen scoren meerderheid tot unaniem hoog.

MP 17:23
afbeelding van MP

Ssangyong musso

Maurice PP 14:48
afbeelding van Maurice PP

Ook de eerste BMW 1-reeks mag hier gerust bij staan; een rijdend hangbuikvarken met een lange snuit!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws