Toyota viert 1 miljoen keer HiLux in Zuid-Afrika

toyota-hilux-one-off-v8

Toyota heeft 1 miljoen Hilux'en verkocht in Zuid-Afrika en daarom besloten ze een speciale one-off van de pick-up te bouwen. Hun oog viel daarbij op een V8 motor uit het schap van Lexus.

Het miljoenste exemplaar werd eigenlijk al in juli verkocht aan een businessman uit Pretoria, die een 3.0 D4-D Legend45 had besteld. Om dat te vieren besloot Toyota om een Hilux 5.0 V8 te bouwen, omdat het kan.

De motorsportafdeling werd er bij betrokken en zij kozen voor deze motor uit de Lexus IS F om het pickupbeest aan te drijven. Een beetje duw- en trekwerk gaf een resultaat van 455 pk bij 6.000 rpm. De gewone D4-D versnellingsbak werd overgenomen en kreeg een dubbelplaats AP racing vliegwiel. De differentiëlen werden zowel vooraan als achteraan veranderd, grotere remmen en 18 inch wielen werden geplaatst en de rijhoogte kwam zomaar even 50 mm lager te liggen.

toyota-hilux-one-off-v8

Het gehele project kostte Toyota 1 miljoen Rand, zowat 65.000 euro. Op dit moment is het nog een one-off, al zou dat kunnen veranderen want er zijn al verschillende mensen die interesse geuit hebben voor dit speciale model.

toyota-hilux-one-off-v8
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws