Vraag: Behaalde jij je roze papiertje van de eerste keer?

vraag-rijexamen

Als het van Minister voor Mobiliteit Ben Weyts afhangt, dan ziet het praktisch rijexamen er binnenkort een stuk anders uit. Tijd om met weemoed terug te denken aan je eigen examen. Was je een praktisch wonder, of moest je beroep doen op een herkansing?

Natuurlijk pretenderen we allemaal best goede chauffeurs te zijn (nu ja). Maar eerlijk is eerlijk; de kans is groot dat je bij het behalen van je roze papiertje nog serieus wat autogroen achter de oren had. En hoewel op je 18 je rijkunnen was gebaseerd op het feit dat je van de eerste keer door je rijexamen was, weten we nu wel beter. Kennis komt nu eenmaal met de jaren.

Daarom willen we wel eens weten hoe het praktische rijexamen jullie verging; een geboren rijwonder, of ongeveer elk paaltje geraakt de eerste keer bij je manoeuvres?

Behaalde jij je roze papiertje van de eerste keer?

Laatst gepubliceerd

Reacties (15)

Plaats een reactie
Adriaan 12:31
afbeelding van Adriaan

De reactie van mijn rijexaminator zal voor eeuwig (tot wanneer ik eventueel alzheimer heb) in mijn geheugen zitten: "Zeer goed jonge man"
Ik was toen 18 en twee weken oud, en voor die tijd een ongezien hoog hoogtepunt in mijn leven :p
Nu met de jaren weet ik inderdaad dat ik nog heel wat moest bijleren :p Een rijwonder ben ik niet, anders had je mij aan het werk gezien in de f1 of rally :p, maar ik kan toch behoorlijk mijn plan trekken op de baan. En alle ongelukken die ik gehad heb waren allemaal onder de 20km-uur en zo goed als allemaal te wijten aan externe factoren, een keer wel door extreme vermoeidheid. Ach ja, dat was ook een waardevolle les :p

De beste grap voor mij is dat mijn rijexamen met zo een cliotje was, exact dezelfde generatie, alleen in 4 deur en rood :p

Carlos 12:32
afbeelding van Carlos

Voor de mensen die in het examencentrum van Deurne geweest zijn en de urbanlegend van "de super strenge, struise dame" kennen. Wel... Eigenlijk viel die wel mee. Mijn moed zakte uiteraard ook in de schoenen als zij mijn naam afriep. Toch had ik maar één commentaarpuntje :-).

Wim 13:08
afbeelding van Wim

haha, ik had die ook, 2 maal moeten gaan, heel vreemd kruispunt in Deurne slecht genomen, het jaar daarna hebben ze daar maar een rond punt van gemaakt :)

Yvesw 13:06
afbeelding van Yvesw

stilgevallen tijdens inparkeermanoeuvre, 90 op de autostrade met een vrachtwagen in mijn achterste en voorrang gegeven aan fietsers die eigenlijk voor een rood licht stonden te wachten...

Toch was ik er van de eerste keer door met als opmerking; 'Een iets te voorzichtige chauffeur'. Er zijn slechtere manieren om je autocarrière te starten.

Gedece 15:23
afbeelding van Gedece

Ik ga het nooit vergeten... Geslaagd van de eerste keer op mijn rijexamen om nadien op de parking van het examencentrum in achteruit op een verlichtingspaal te rijden. De schaamte was onbeschrijfelijk

Wim 18:50
afbeelding van Wim

gij wint, beste verhaal :)

Techno Patat 00:11
afbeelding van Techno Patat

Schitterend, dat vergeet je zeker nooit :D!!!

vdsmichiel 11:35
afbeelding van vdsmichiel

Ik denk dat het rijexamen bij iedereen een onuitwisbare indruk (of angst?) achtergelaten heeft. Wat ik vooral onthouden heb: bij een oprit met zo'n lange 180°-bocht dacht ik iets te veel aan 'snelheid maken om netjes in te voegen' zodat de banden gilletjes begonnen te slaken en mijn vader een geluid maakte dat geïnterpreteerd kon worden als ''t is hier afgelopen'. Maar na afloop van de rit zei de examinator: ''t Was plezant, lang geleden dat iemand zo goed doorreed op een examen!' Nu ja, alles is relatief, in het jaar 1997 ging je met zo'n oude Kadett 1.6D van 0 tot 100 in dik 20 seconden...

Adriaan 16:14
afbeelding van Adriaan

En was je er dan door?

vdsmichiel 11:55
afbeelding van vdsmichiel

Yes! :)

Sracerr 12:33
afbeelding van Sracerr

2de x
1ste x: reed veel te snel, als een racerr
2de x geslaagd reed als een oude man! :)

RoCo 12:53
afbeelding van RoCo

Van de eerste keer geslaagd.
Met één opmerking, die volgens mijn rij-instructeur onterecht was: "overdreven voorrang verlenen".
Dat krijg je met een examinator van Gent die af en toe een examen ging afneemt in Sint-Niklaas...

Dieter 13:39
afbeelding van Dieter

Dood van de zenuwen, maar toch van de eerste keer geslaagd. Wel heb ik bij mijn parkeermanoeuvre een tweede kans moeten aanvragen. :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws