Zeven amfibievoertuigen om het Antwerpse waterlek de baas te kunnen

brandweer-antwerpen-waterlek-roosevelt-okt2015

Het centrum van Antwerpen staat onder water vanwege een waterlek. Dat je de Rooseveltplaats best vermijdt is duidelijk, al zijn er manieren om toch door de waterplas te gaan met je wagen. Haal dat amfibievoertuig maar van stal. Wij zochten er alvast zeven uit.

De brandweer van Antwerpen is intussen begonnen met het opvolgen van het waterlek in de stad Antwerpen, maar voor wie tijdig bij de garage was, kan een amfibie-voertuig toch voor wat hybride mobiliteit zorgen. Héél veel amfibiervoertuigen zijn er niet, en als je echt wil, dan kan je met een stevige terreinwagen ook wel een vette waterplas de baas.

amphicar

Na de Kübelwagen van Volkswagen is deze Amphicar zowat de moeder van de amfibiewagens. Dat hij een rol speelde in de jeugdreeks "Kapitein Zeppos" is algemeen geweten, al zullen er niet zoveel lezers die reeks nog actief bekeken hebben. Er werden 3.878 exemplaren van gebouwd. (foto: automeisje.nl)

Gibbs Aquada

De sportwagen die ook een sportboot is. Het ding haalt een snelheid van 160 km/u op land en 50 km/u op water. Dat is ook de reden waarom Richard Branson voor deze wagen koos bij de recordpoging om het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland over te steken in een zo kort mogelijke periode.

Manta

Het gaat slechts om een ontwerp, maar wel eentje van een Belg dat werd getoond op de designwedstrijd van de NAIAS in Detroit. Een amfibievoertuig voor één persoon, dat vrij eenvoudig en goedkoop te produceren zou zijn.

Watercar Panther

De Gibbs mocht dan wel verkozen zijn door Branson, deze Panther heeft het Guinness World Record voor snelste amfibievoertuig want sinds 2013 haald dit voertuig een snelheid van 72 km/u over water. Hij maakt gebruik van een Honda 3.7 litermotor en kan de wielen in 8 seconden intrekken.

Amphi-Ranger

Deze vierwielaangedreven allesdoener werd gebruikt voor onderhoud van pijpleidingen. Hij werd tussen 1985 en 1995 gebouwd en maakte gebruik van Ford V6-motoren, die je ook in de Scorpio kan terugvinden.

Hydra Spyder

Een roadster voor het water, zo noemen ze het zelf.

amfibieboot "Normandie"

Een gek zicht op een zomerdag, een boot die het strand van De Panne oprijdt. Sinds jaar en dag zorgen een aantal bedrijven aan de kust er echter voor dat toeristen zonder natte voeten een rondleiding op land én op zee krijgen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws