Uit de oude doos: Toyota Aluminium Body Experimental Vehicle

1977_toyota_all-aluminium_body_experimental_car

Het autosalon van Tokio is in volle galop, dat zie je wel aan het oriëntaal getint autonieuws van de voorbije dagen. Toyota, die doen er nog een schepje bovenop door een conceptwagen van 28 jaar geleden vanonder het stof te halen die zijn debuut maakte op het Japanse autosalon. Ooit al gehoord van de Aluminium Body Experimental Vehicle?

In 1977 hielden ze zich blijkbaar nog niet zo bezig met hippe conceptnamen. Want vliegen tegenwoordig namen voorzij zoals RX-Vision, Air Trisser en Teatro for Dayz, dan heette in de jaren 70 een concept van Toyota nog gewoon Aluminium Body Experimental Vehicle. Of hoe een naam gewoonweg de lading kan dekken.

De Aluminium Body Experimental Vehicle concept - ABEV voor het gemak - kwam dan ook ten tonele na een bezorgdheid om het behoud van energie en natuurlijk stoffen. Iets simpeler gezegd: de fossiele brandstoffen. Deze concept blonk dan ook uit door z'n lage gewicht dat mede door het extensief gebruik van aluminium werd bereikt. De weegschaal tikte namelijk af op 450 kilogram. Koppel dat aan de - voor die tijd - aerodynamische vormgeving en een kleine tweecilinder van 547 cc en de ABEV kwam toe met een verbruik van 2,86 l/100 km. Een cijfer dat we 28 jaar na datum stilaan beginnen te halen dankzij de magie van plug-inhybrides.

1977_toyota_all-aluminium_body_experimental_car
1977_toyota_all-aluminium_body_experimental_car
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws