Unieke Rolls-Royce Hyperion Pininfarina geraakt niet van straat

rolls-royce-hyperion_03

In 2008 kwam Italiaans designhuis Pininfarina op de proppen met de Hyperion, een verbouwde Rolls-Royce Drophead Coupé op bestelling van verzamelaar Roland Hall. Nu, in 2015, staat de wagen al enkele jaren stof te vergaren in de vitrine in de Verenigde Arabische Emiraten. Waardoor één van de meest unieke RR's al jaren te grabbel ligt.

Kans is groot dat je nog nooit gehoord hebt van de Hyperion. Geen schande, want de wagen werd in 2007 besteld bij Pininfarina door Roland Hall, verzamelaar van Rolls-Royce's. In 2008 was de op de Drophead Coupé gebaseerde luxesloep klaar. De Hyperion vormde een moderne interpretatie op de klassieke GT's van weleer. Daar horen geen achterste stoelen bij, dus de gehele cabine werd naar achteren geschoven zodat er maar plaats is voor twee passagiers in de volledig uit koolstofvezel opgetrokken carrosserie.

 rolls-royce-hyperion

Je zou denken dat Hall zijn one-off zou koesteren in een geacclimatiseerde ondergrondse garage met kluisdeur. Niets is minder waar, want in 2009 wisselde de Hyperion - de naam van één van de titanen uit de Griekse mythologie trouwens - van eigenaar voor zo'n 5 miljoen euro. Waarna de unieke wagen een leven begon doorheen verschillende landen en met verschillende eigenaars. Sinds 2013 staat de wagen te koop in de Verenigde Arabische Emiraten. Wat ze er tegenwoordig voor vragen is niet bekend, maar het is zonde dat zo'n unieke kar niet van de straat geraakt.

rolls-royce-hyperion

Het project van de Hyperion kan je trouwens hier lezen. Zin om te kopen? Dan moet je hier meer info vragen.

rolls-royce-hyperion

Bedankt voor de tip Sébastien!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws