Opgemerkt: Waar zijn de kleuren naartoe?

opgemerkt-kleuren

De Ford Focus RS, Honda Civic Type-R en BMW M2 zijn auto's waar elke Autofan naar uitkijkt. Elk met een andere aandrijving. Toch hebben ze gedrieën één groot ding gemeen. Wat juist? Het totaal gebrek aan kleur...

Of de verfpotten op zijn, dat vragen we ons openlijk af. Want zijn bij de reguliere auto's de te bestellen kleurtjes steeds marginaler (lees: grijs, grijs en donkergrijs), dan lijkt hetzelfde lot de sportievelingen beschoren. Nee, dan hebben we het niet over de McLaren's en Ferrari's van deze wereld, want die dingen bestel je - net zoals bij de restaurants waar het cliënteel gaat eten - à la carte.

We hebben het over de betaalbare scheurmobielen voor de Autofanaten. Specifiek de BMW M2, Honda Civic Type-R en de Ford Focus RS. Een drietal dat qua prestaties iedereen kan overtuigen, maar ons op onze honger laat zitten op kleurvlak. Neem nu de vorige generatie Focus RS; een gifgroene hatchback die aandacht opsoupeerde zoals een kleuter op zijn verjaardag.

opgemerkt-kleuren

De nieuwe generatie komt er echter in het - en we maken geen mopje - wit, vuilzakgrijs, glanzend grijs, zwart en blauw. Geen gifgroen, knaloranje of in your face rood. Hetzelfde lot is de BMW M2 beschoren. Zowat de spirituele opvolger van de E46 M3 Coupe. Die kon je krijgen in 14 verschillende kleuren. Van donkergroen, over rood & heerlijk blauw tot ietwat-fout-geel. De M2? Wit, grijs, zwart en blauw...

Of de Honda Civic Type-R de boel wat recht kan trekken (Japanners schuwen tenslotte extravagantie niet)? Nou, gedeeltelijk, want het is de enige van de drie die 2 verschillende kleuren aanbiedt. Specifiek gaat het over rood en blauw. Verder komt de Typ-R er in wit, grijs en zwart.

opgemerkt-kleuren

Vinden jullie dat merken meer kleuren moeten aanbieden op hun modellen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (17)

Plaats een reactie
Quin 13:11
afbeelding van Quin

Absoluut, ons wagenpark heeft wat meer kleur nodig. Als ik hier buiten naar de parking van bedrijf waar ik werk, is m'n rode wagen de enige die niet zwart, wit of grijs is, shame!

Yvesw 17:53
afbeelding van Yvesw

Betrapt: pikzwart op mijn kar... :-)

Adolf Van Oostende 22:34
afbeelding van Adolf Van Oostende

Waarom kopen veel mensen hier geen opvallend gekleurde wagen ?

Het antwoord is redelijk simpel : met een opvallend kleur rij je meer in de kijker en wordt minste foutje in het verkeer ook sneller opgemerkt en vaak ook zwaarder bestraft , iedereen zal wel eens aflevering v "de zware voet" , "blik op de weg " enz gezien hebben en daar geven agenten het soms ook zelf toe : wie met opvallender kleur en of model rijdt wekt ook bij hun interesse waardoor ze soms besluiten die beetje langer te volgen om te kijken of die niets mispeutert .
Bijkomende reden is dat er zelf verzekeringen zijn die klanten die bvb felgele of knalrode wagen willen verzekeren een hoger tarief aanrekenen omdat ze denken dat die agressiever rijden , al zijn er ook studies geweest die stellen dat felrode of knalgele wagen veiliger zijn bij mist dan grijze wagen .

Vroeger was witte wagen kiezen bij leasing ook duurder want die geraakten ze moeilijker kwijt want wit was voor wie geen geld had om opleg metaalkleur te betalen , voor bestelwagens en huishoudtoestellen ....beweerden er velen

John 11:03
afbeelding van John

Mijn laatste 2 auto's waren zilver, en 95% kans dat de volgende opnieuw een zilver model wordt. Die kleur staat elke auto + geweldige kleur tegen het vuil :-)

BART PJ 04:20
afbeelding van BART   PJ

... wat was m'n pastel-geel Twingooooootje 'n schatje....

JeanCactus 17:28
afbeelding van JeanCactus

Gelukkig heb ik een Cactus in Blue Lagoon. Gelukkig geen derpie kleur op mijn wagen

Yvesw 17:52
afbeelding van Yvesw

Comme il faut. Al moet ik toegeven, de mijne is wit met bruine bumps. Niet echt kleurrijk. :-)

herbie 21:50
afbeelding van herbie

grijs metalliek is toch best, dat moet je nooit wassen :-) (totdat er contrasterende mosgroene plekjes opkomen :-) die gaan er dan af net voor de jaarlijkse schouwing !

Louise 17:56
afbeelding van Louise

Wat saaaaaai………...

Vadsige Tony 23:34
afbeelding van Vadsige Tony

Mijn vorige twee waren dieprood, nu een blauwe, voor mij geen grijze meuk.

Jean Vroomen 17:54
afbeelding van Jean Vroomen

Inderdaad veel te weinig kleur op de weg. Wie wil nu eigenlijk een saaie zilveren, zwarte of witte? Het is gewoon grauw en depressief en zonder enige fantasie. Het straatbeeld zou gelijk anders zijn met gele, oranje, paarse, blauwe, groene, rode, lila, enz auto's

Pieter E 19:37
afbeelding van Pieter E

Ze hebben mij op mijn werk een zilveren focus clipper aangesmeerd... Verschrikkelijk gewoon. ik word er gewoon depressief van om daar mee te moeten rijden... Wat is er mis met kleur. Grijs onder de noemer van 'hogere inruilwaarde' slaat op niets. Op de kilometerstand waarbij de wagens op mijn werk worden ingeruild (+/-200.000) scheelt dat toch echt niets?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws