Maken of kraken: Seat Ateca Cupra [Render]

seat-ateca-cupra-render_02

Gisteren trok Seat het rode doek van de Ateca, de eerste SUV van het Spaanse merk. Wij dromen nu al luidop van een Cupra-variant met 290 pk. Kwestie van de stier wat ballen te geven.

190 pk, dat is top op heden het meest aantal stieren dat Seat levert in de Ateca, uit een 2.0 TDI. Maar wat als ze er net zoals van de Ibiza en Leon een Cupra-variant van maken met een gepeperde benzine? Niet zo onlogisch, want SUV's en crossovers verkopen als zoete paella, dus een sportieve uitvoering moet er wel vanaf kunnen.

Visueel adopteert die stijlelementen van de Leon Cupra en de Cross Sport concept. Waardoor de Alteca stoerder voor de dag komt met een aangescherpte voorsteven, een stevig setje velgen en een hertekende achterbumper met eens stevige set einddempers. Hoewel sportief, blijven de offroadlooks wat behouden.

seat-ateca-cupra-render

Onderhuids dromen wij van een V6, maar moest 'ie er ooit komen, dan zal waarschijnlijk de 2.0 TFSI vanuit de Leon Cupra worden overgeheveld. Nu, met 290 pk en 350 Nm kom je uiteraard niets tekort.

Maken of kraken, deze Ateca Cupra?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ponrow 15:45
afbeelding van Ponrow

Dat zou tenminste logisch zijn...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws