Koop jij straks deze VW Corrado Magnum break?

vw-corrado-magnum_4

Ergens in de catacomben van de autogeschiedenis zit een breakversie van de Volkswagen Corrado verscholen. Of beter: 'zat', want de eigenaar heeft besloten zijn twee exemplaren van de hand te doen.

Kijk eens goed, het gaat hier om prototypes, de kans dat je er nog twee zulke tegenkomt is dus nihil. Volkswagen bestelde beide prototypes in de jaren 80 als studie voor een mogelijke breakversie van de Corrado. Bedoeling was om de Corrado Magnum - want zo zou het ding gaan heten - in een beperkte oplage van 200 stuks te gaan verkopen. Maar zover kwam het niet, want Volkswagen stapte uiteindelijk af van het idee.

Marold, het bedrijf dat de wagens in opdracht van Volkswagen bouwde, besloot dan maar om de prototypes zelf te verkopen. 3,2 miljoen Deutsche Mark vroegen ze ervoor. Al kreeg je dan wel alle papieren en gegevens mee, tot de resultaten van de windtunneltests toe.

Vandaag staan de twee prototypes weer te koop, al ligt de vraagprijs van 49.995 dollar per stuk ver onder de prijs die Marold destijds vroeg. In de afgelopen 25 jaar hebben de wagens een hele weg doorlopen, via een Amerikaanse verzamelaar die ze kocht van een sloopbedrijf, en ze vervolgens een aantal jaren heeft moeten stallen, omdat de VIN-nummers op het chassis niet meer terug te vinden zijn in Volkswagens database, en het officieel registreren van beide exemplaren zo een pak moeilijker werd.

Tot ze afgelopen jaar de leeftijd van 25 jaar haalden en dat het importeren in de USA een pak vereenvoudigde. Uiteindelijk verkocht hij beide wagens aan LuxSport die beide exemplaren nu in het uitstalraam zet. We moeten zeggen, behoorlijk goed uitziend voor wagens die van de sloop gered werden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Pol 11:51
afbeelding van Pol

jeesus wat een lelijke audi 80 achterlichten

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws