Google leer haar auto claxonneren

googlehonk

Net zoals een moedereend is technologiegigant Google haar autonome wagens aan het opvoeder. Waar moedereend zich de laatste weken mee bezig hield? Aanleren wanneer je als auto mag claxonneren in het verkeer. Geen grap.

Er rijdt er af en toe ééntje tegen het openbare vervoer, maar hey, dat is nu eenmaal deel van het leerproces. Ondertussen is de zelfrijdende auto van Google zo ver gevorderd dat het tijd is om 'm tafelmanieren aan te leren. Nu ja, eigenlijk eerder verkeersmanieren. Wanneer je bijvoorbeeld wel en niet mag claxonneren.

Daarvoor installeerden de ingenieurs de nodige software en - initieel - een interne toeter. Die ging dan af wanneer de wagen het nodig achtte om te claxonneren waarna de ingenieurs konden nagaan of de auto gelijk had en hem indien niet konden bijsturen.

Google vindt het belangrijk dat haar wagens claxonneren zoals een geduldige en doorwinterde chauffeur. Wanneer een auto bijvoorbeeld achteruit een parking komt en een botsing zal veroorzaken of wanneer een chauffeur een enkelrichtingstraat wilt inrijden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws