Daihatsu Copen laat je zijn panelen wisselen

customize-your-daihatsu-copen-bodypanels_3

De Daihatsu Copen is een wagen die tegenwoordig exclusief voor de Japanse markt gebouwd wordt. Dat ze daar ook kaas hebben gegeten van personalisatie is de marketeers van Daihatsu wel duidelijk. Wissel jij mee van bodypanel?

Het geheel heet "Dress-Formation", het is een soort van apart uiterlijk voor de tweezitter. Daarbij kan de koper ofwel een volledig nieuwe carrosserie laten plaatsen door het wisselen van bodypanels, ofwel ervoor kiezen om enkel voor- of achterzijde te laten vervangen.

neus of kont

Dat is niet zo gek, want de Japanners zijn gek van wijzigingen aan hun wagens. En als die dan nog eens OEM (original equipment manufacturer) zijn, dan kan de dag van de Copen-rijder helemaal niet meer stuk. Voor de aangepaste bodypanels betalen de kopers 317.000 yen (3.730 euro), willen ze enkel voor- of achterzijde vervangen, betalen ze 176.000 yen (1.516 euro) per stuk.

Het concept van wisselbare bodypanels is niet nieuw. smart pakte er bij de eerste generatie ForTwo - toen nog city coupé - en daarbij pochte het merk dat je makkelijk de kleur van je wagen kon veranderen zonder dat je naar de spuiter moest. Uiteindelijk bleek het vooral handig bij herstellingen na schade, al weten we niet hoeveel mensen daadwerkelijk de kleur van hun auto gewijzigd hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws