Koopje: De Maserati 4200 GT die Alfa Romeo 8C wil zijn

maserati-8c_01

Ga je de Italiaanse rangorde der sportiviteit na, dan staat Maserati boven Alfa Romeo. Zolang je de 8C niet meetelt, want die staat misschien zelfs op gelijk niveau met Ferrari. De eigenaar van een Maserati 4200 GT besloot dan ook zijn auto 'om te bouwen' naar een Alfa 8C. Het resultaat is uniekheid voor 17.000 euro.

Zowel Maserati en Ferrari hadden wat in de pap te brokken bij de ontwikkeling van de Alfa Romeo 8C zo'n tien jaar terug. Het resultaat is voor velen dan ook één van de knapste bolides die het voorbije decennium van de band is gerold. Met een heftig prijskaartje trouwens. Waardoor het goedkoper is om je Maserati om te bouwen naar een Alfa Romeo. Dat deed een Brit met zijn - naar eigen zeggen - professioneel uitgevoerde interpretatie van de 8C op zijn 4200 GT.

Het resultaat is een rare mix van 8C-details op een 4200 GT. De velgen, die komen dan weer van een Alfa Brera. Wat de man vraagt voor zijn creatie? Zo'n 17.000 euro. Koopje voor een getunede Maserati uit 2002 met vijf vorige eigenaars en 156.000 kilometer op de klok? Nou...

maserati-8c
maserati-8c
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 19:06
afbeelding van Wim

waarom...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws