Eindelijk: Porsche zwiert EA exclusiviteitscontract uit het raam

porscheeacontract

Gran Turismo, Assetto Corsa, Project Cars en Forza Motorsport, klinkende namen bij racegamefanaten die allemaal één ding gemeen hadden; Porsche blonk uit door afwezigheid. Want het merk verbond zich zestien jaar geleden exclusief aan Electronic Arts. Wist Porsche veel dat de game-industrie compleet zou boomen. Al is 2017 het jaar waarin Porsche dat contract uit het raam zwiert. Eindelijk...

Heb je niets met games, dan lag je er waarschijnlijk niet wakker van. Iedereen die echter sporadisch een potje digitaal stuurt kon er zijn tanden van kapot knarsen. Want hoewel je met het meest heerlijke gerief op aarde kon rondrijden, ontbrak Porsche altijd uit de lijst. Of je moest een racegame van EA in je console/pc rammen, want de Amerikaanse gamegigant had de eigendomsrechten van digitale Porsches.

Dat leek het merk uit Stuttgart zo'n twintig jaar geleden een goed idee, want plots stond daar een bedrijfje aan hun deur dat een spel wou maken rond Porsche. Al moesten ze wel even een wurgcontract tekenen om Need for Speed: Porsche Unleashed het daglicht te laten zien. Nu goed, hoe groot kan de game-industrie worden?

Nou...

Spring naar 2016 en niemand minder dan Porsche's Branded Entertainment Manager Sebastian Hornung - jawel, tegenwoordig heeft zelfs Porsche iemand in dienst om games in het oog te houden - liet weten dat het contract met EA in 2016 ten einde loopt en niet zal verlengd worden. Heugelijk nieuws voor verschillende racegame-ontwikkelaars. Want wou je tot nu een Porsche in je spel, dan moest je A) een alternatief zoeken zoals RUF, of B) een stevige som aan EA betalen om de licentie te bemachtigen.

Porsche-EA

Een overvloed aan Porsche in racegames in 2017? We denken het wel. Wij gaan voor de nostalgie nog eens Need for Speed: Porsche Unleashed opstarten en onszelf bekronen tot de ultieme Factory Driver.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
JanMijnBotte 11:20
afbeelding van JanMijnBotte

Waar is de tijd, UREN heb ik dat spel gespeeld op de PC.
Dat was toen DE rij simulator die alleen mijn vrienden met een "mega" PC konden draaien!
Graag wou ik de wallpaper hebben, comprimeren zodat die toch op 1 diskette zou passen!

Yvesw 13:44
afbeelding van Yvesw

En dan te weten dat ik Porsche Unleashed toen in de winkel links liet liggen voor 'Roadsters'. Een spel dat unaniem is bestempeld tot 'slechtste racegeame van die generatie'. Of nog mooier door IGN: 'This just may be the single crappiest racing game ever.'

En toch is het nog met mij goedgekomen...

Carlos 13:54
afbeelding van Carlos

Veel plezier beleeft in GT2 met een RUF. Was bar slecht in bochten maar in de rechte stukken :-o.

Yvesw 14:10
afbeelding van Yvesw

De Yellow Bird, #NeverForget :-)

Ponrow 18:03
afbeelding van Ponrow

EINDELIJK. Die dingen van Ruf zijn niet te besturen in project Cars bv

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws