Amerikaanse dieselgate-'slachtoffers' strippen wagens voor ze terugkoop eisen van VW

vw-buyback-strip

Het onderste uit de kan halen, dat zijn sommige eigenaars aan het doen van een dieselgate-Volkswagen in Amerika. Want klanten strippen eerst hun wagen, verkopen de onderdelen en maken dan gebruik van de verplichte terugkoopstraf die VW kreeg opgelegd in de VS. Hilarisch of knullig?

De éne zijn dood is de andere zijn twee broden, dat hebben verschillende eigenaars van een 'dieselgate-Volkswagen' in de VS ontdekt. Na een rechtszaak werd de Duitse constructeur namelijk verplicht om - indien de klanten dit willen - de wagens terug over te kopen voor de aankoopprijs (ongeacht de kilometers). Volkswagen deed braafjes haar werk en liet weten dat elke nog operationele Volkswagen met geaffecteerde motor welkom was voor een terugkoop. Op die manier hoopte het merk dat slimmeriken niet massaal autokerkhoven af zochten om dan wrakken terug te brengen.

Echter keken ze één ding over het hoofd.

'Operationeel' is namelijk een los begrip, want interpreteer je dat losjes, dan komt het er op neer dat de wagen op eigen kracht moet bestuurbaar zijn. Er wordt met geen woord gerept over de algemene staat of wat er nog juist rond die motor moet kleven. En jawel, er zijn eigenaars gespot die het interieur en bumperwerk strippen om ze dan binnen te brengen. Op die manier krijgen ze én het originele aankoopbedrag én kunnen ze de onderdelen verkopen. Geniaal, of gewoonweg smerig?

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
herbie 11:38
afbeelding van herbie

de oplichter legaal opgelicht

John 19:36
afbeelding van John

Only in 'murica. Dat had VW toch kunnen voorspellen, in een land waar voor elk "gevaar" een waarschuwingstikkertje moet geplakt worden of je hebt een rechtzaak aan je been.

JanMijnBotte 10:46
afbeelding van JanMijnBotte

Dat zou iets typisch Belgisch zijn :D

bartel 16:54
afbeelding van bartel

Damn, dacht nu om goedkoop enkele USA-VAGS op de kop te kunnen tikken, ga ik nog mogen puzzelen om een hele bij mekaar te knutselen

Alfred 18:38
afbeelding van Alfred

Jullie foto is nog "braaf", deze ging er helemaal voor: http://www.autowereld.com/nieuws/autonieuws/id/24953/dieselgate-gedupeer...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws