Wat als: Seat Exeo SX [Render]

seat-exeo-sx

Weet je nog toen er plots een Audi A4 met een Exeo-badge bij de Seat dealer stond? Wel, wat als de Volkswagen Groep dat trucje nog eens over doet met de Audi A5? De Seat Exeo SX is geboren...

Hoge verwachtingen had Seat van haar Exeo, een Audi A4 die plots onder Seat-badge mocht worden verkocht. Het succes bleef echter uit en eigenlijk is dat gek. Want voor de prijs van een Seat had je een Audi op je oprit staan. Het zou anno 2016 - nu de premium prijzen de pan uit swingen - wél eens succesvol kunnen zijn. Wat ons aan het denken bracht; waarom neemt Seat niet gewoon de productie van de vorige generatie Audi A5 over?

We kunnen de 'oude' coupé tot op heden namelijk nog steeds smaken en meer nog; met Seat-voorsteven ziet het er niet eens zo slecht uit. De Exeo SX is alvast geboren. Waarbij Exeo uiteraard hint naar het A4 verhaal van zo'n tien jaar terug en die SX naar de Cordoba SX, een coupévariant van de Cordoba halverwege de jaren negentig. Motorisch denk je best aan het gerief van de Leon, waardoor ook een Cupra-variant niet mag ontbreken. Gebouwd op de fundamenten van de S5 met de 2-liter viercilinder turbo met 290 pk vanuit de Leon Cupra onder de kap. Of lopen we nu wat te hard van stapel?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws