2dehandsje: Koop jij deze unieke Ford Fiesta ST?

ford-fiesta-liquid-blue-uniek_01

Een showmodel vanop het autosalon van Detroit met de blauwe lakkleur van de nieuwe Ford GT. Jep, deze Fiesta ST mag dan wel geen zeldzame exoot zijn, hij heeft z'n geschiedenis mee. Op zoek naar een leuk tweedehandsje?

De Ford Fiesta ST, hoewel heerlijk scheurgerief zou je het nu niet meteen op het podium van de Barret-Jackson-veiling plaatsen. Deze Fiesta ST uit 2015 die te koop staat is toch een uniek exemplaar. In die zin dat 'ie beschikt over een verhaal en een ietwat unieke uitrusting.

Laten we beginnen met dat verhaal. Deze Focus ST werd door Ford Amerika neergepoot op het autosalon van Detroit in 2015. Niet zo speciaal zou je denken, want waarom zou je een ST op de kop willen tikken waar duizenden Amerikanen in hebben gezeten? Wel, om de aandacht te trekken tijdens dat salon spoot Ford de Fiesta in Liquid Blue. De lakkleur die zou uitgroeien tot de lanceringskleur voor de nieuwe Ford GT. Uniek dus. Ook binnenin, want een zwart-wit Recaro-interieur, dat kon je niet krijgen op de Fiesta ST. Tenslotte is het een vijfdeurs (zo werd 'ie in de VS verkocht), waardoor dat meteen ook uniek is voor Europa.

ford-fiesta-liquid-blue-uniek

De verkoper biedt de wagen aan op Bring an trailer, een populaire veilingssite in de VS. Het bod staat er momenteel op 17.250 euro. Voor een ST met nog geen 1.200 kilometer op de teller. Koopje toch, voor zo'n uniek exemplaar? Al mag je natuurlijk niet vergeten zo'n 3.000 euro bij te tellen voor het importeren naar België.

ford-fiesta-liquid-blue-uniek

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws