Jensen moderniseert klassieke Range Rover met gesuperchargede V8

range-rover-chieftain-2

De ultieme klassieke Range Rover in een modern jasje? Dan moet je bij de Range Rover Chieftain zijn.

Het Britse Jensen International ken je misschien van hun doorgedreven restauratiewerk van de Jensen Interceptor. Maar het bedrijfje heeft zijn activiteiten nu ook uitgebreid naar de klassieke Land Rover Range Rover. Het resultaat is de Range Rover Chieftain. Een klassieke Range Rover met de prestaties, het comfort en de gadgets van een SUV uit de 21e eeuw, maar dan verpakt in de oer-Britse stijl van het oogstrelende origineel.

range_rover_chieftain

De Chieftain krijgt een nieuw onderstel dat afkomstig is van de Discovery 3 (en 4) met onafhankelijke luchtvering, terwijl de oude, ondermaats presterende 3,5-liter Rover/Buick V8 vervangen wordt door een 560 pk sterke, gesuperchargede 6,2-liter LSA V8 van GM, gekoppeld aan een 6-trapsautomaat en GM-transfobox waardoor de Range Rover nog steeds aardig uit de slag kan in het terrein.

range_rover_chieftain

Het interieur werd dan weer visueel licht geüpgraded maar is achter de schermen fel gemoderniseerd met extra geluidsisolatie en nieuwe technologie zoals een navigatie- en infotainmentsysteem dat min of meer aansluit bij de look en feel van de rest van het dashboard. Over de prijs van dit knappe speeltje blijft Jensen angstvallig stil. Maar gezien de doorgedreven aard van de veranderingen en het vele handwerk mag je je verwachten aan een bedrag dat vlot in de zes cijfers loopt. If you have to ask...

Porsche-Center-Antwerpen

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws