Je raadt nooit wat de basis voor deze M1stang was

ford-m1stang-mustang-mx-5-conversion_01

Op het eerste gezicht lijk je hier naar een originele Ford Mustang te zien uit de jaren 60 maar niets is minder waar, want onderhuids verbergt deze 'M1stang' een Japans geheim. Kan je het al raden?

Replica's of kit cars, het zijn geen onbekende termen in de autowereld. Maar waar vaak als basis een auto gebruikt wordt die qua dimensies dicht aanleunt bij het origineel is deze M1stang - jawel, dat is de officiële naam - van een heel andere orde. Al moet gezegd; het resultaat ziet er meer dan oké uit. De M1stang valt dan ook pas door de mand als je 'm van opzij bekijkt, want deze creatie is dik 60 centimeter korter dan het origineel. En in de autowereld is dat gigantisch.

ford-m1stang-mustang-mx-5-conversion

Het heeft er allemaal mee te maken dat onderhuids een compacte Japanse roadster als basis werd gebruikt. Jawel, dit is in principe een Mazda MX-5. Wedden dat je dit niet aan zag komen? Het Amerikaanse M1stang ontwikkelde eind jaren 90 een kit voor de MX-5 en voor nog geen 13.000 dollar verbouwden ze je Japanse roadster naar een Amerikaanse droom. Dat er stiekem een 1.6 viercilinder benzine onder de kap ligt, daar moet je dan even voorbij kunnen zien.

ford-m1stang-mustang-mx-5-conversion

Dit exemplaar staat te koop bij een autodealer in Ohio (VS) voor nog geen 8.000 euro. Koopje, toch? Of liever the real deal?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 20:17
afbeelding van Jelledr

Zonde van die miata. Mooie montego blue naar de vodden.

Wim 09:05
afbeelding van Wim

idd, maar toch knap gemaakt :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws