Ford verkoopt je een driftknuppel voor de Focus RS

ford-focus-rs-drift-stick_01

Is de Driftmodus op de Focus RS nog niet Ken Block's genoeg voor je? Dan verkoopt de Performance-afdeling van Ford je voortaan de Drift Stick, een elektronisch gestuurde handrem die schuiven nog net iets makkelijker maakt.

Voor de die hard drifters; nee, dit is geen hydraulische knuppel. Wat de Drift Stick dan wel is? Een visueel uit de kluiten gewassen handrem zoals je ze wel meer ziet op driftwagens die een digitaal signaal geeft aan het brein van de Focus RS. Trek je aan de knuppel, dan vertelt hij aan het ABS-systeem, de achterste parkeerrem en het achterste differentieel dat de achterwielen stil mogen staan. Klinkt raar maar aan 45 km/u in een bocht zorgt dit uiteraard voor hopen driftplezier.

Duizend dollar (800 euro) vraagt Ford Performance voor de Drift Stick. Of het systeem ook op Belgische RS'en kan geïnstalleerd worden (betreffende legaliteit) is niet duidelijk. Of dat je innerlijke Ken Block tegen kan houden?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:10
afbeelding van Techno Patat

Euhm ik wil nu niet flauw doen, maar is dit er al niet ik weet niet hoelang :p? Het magazijn aan’t uitkuisen ofso :p?

Ik herinner me dit nieuws al als meer dan een jaar oud allesinds :D! Want in feite is het niet veel meer dan dat je voor sommige stuurtjes voor de PS4 kan kopen maar dan zonder de usb aansluiting :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws