10 betaalbare cabrio's voor de zomer

smart_roadster

Goesting in een cabrio maar geen zin om er een jaarloon aan uit te geven? Je bent niet alleen op de aardbol! Want heel de Autofansredactie zit tweedehandssites af te schuimen naar cabrio's met dit weer. Daarom gingen we op zoek naar 10 betaalbare cabrio's om de zomer mee door te komen.

Niet iedereen heeft +30.000 euro veil voor een nagelnieuw cabrio. Waardoor het ons een sociale verplichting leek om een lijstje met tien budgetvriendelijke daklozen neer te typen. Wat je zoal kan doen met een budget van maximaal 7.000 euro? Veel, heel veel. Zo blijkt:

Alfa Romeo Spider 2000

alfa-romeo-spider

De originele Alfa Romeo Spider bereikt tegenwoordig prijzen die niet ver af liggen van wat je bij de dealer zou betalen, mocht je hem nieuw kopen. De reeks uit 1993 op basis van de GTV Coupé is gelukkig nog betaalbaar. Pininfarina tekende een strakke, sexy lijn uit met opvallende koplampen en achterlichten. De Spider was beschikbaar met 2.0 viercilinder of als V6.

Wij vonden 'm voor: 6.000 euro


Audi 80 Cabrio

audi-80-cabriolet

We tippen hem als toekomstige klassieker. Op dit moment is hij nog niet zo gegeerd, maar de lijnen van deze 80-versie blijken tijdlozer dan die van zijn berlinebroer. Op het afgelopen ACCE zag je ze opduiken en we denken dat die trend nog wat zal doorgezet worden.

Wij vonden 'm voor: 5.500 euro


BMW Z3 Roadster

bmw-z3-1998-goldeneye-james-bond

Aan de bovenkant van onze prijsvork intussen, deze Z3 Roadster. Want de Z3 is nooit echt fel in prijs gedaald en hij lijkt tegenwoordig weer wat meer gegeerd. Misschien willen mensen zich wel meer James Bond in Goldeneye voelen, al laten ze de ontploffing beter achterwege.

Wij vonden 'm voor: 5.900 euro


Fiat Barchetta

fiat-barchetta

De Fiat Barchetta is een tijdsgenoot van de populaire MX-5. "Barchetta" is Italiaans voor 'bootje' en de vormgeving van Fiat's roadster heeft wel wat weg van een sloep. Of het rijgedrag ook zo is, hebben we zelf nog niet mogen ervaren. Dat kan wel een reden zijn waarom de Barchetta niet zo populair bleek als de Miata.

Wij vonden 'm voor: 4.700 euro


Honda CR-X Del Sol

honda_cr-x_del_sol

Petjesvolk, unite! Jammer dat we de Honda Del Sol associëren met tuning en luide muziek. Want het concept zat wel goed. Een basisversie met 105 pk, eentje met 130 stuks en 160 pk voor de topversie. Haren in de wind: check.

Wij vonden 'm voor: 5.900 euro


Mazda MX-5

mazda-mx5-miata

Hoewel hij de laatste tijd een fikse stijging in zijn prijzen kent, blijft de MX-5 nog altijd een betaalbare cabrio, dat is en was hij bij zijn lancering ook al. De eerste versies worden nu oldtimer, tenminste als ze nog niet door de roest zijn aangevreten.

Wij vonden 'm voor: wat de zot er voor geeft, het net stikt van de NA's en NB's...


MG TF

MG_TF_160

Vreemde eend in de bijt deel zoveel. Want MG is intussen verdwenen op de Belgische markt en in Engeland wordt het merk nu verkocht als producent van Chinese automobielen. De TF was één van de laatste producten van MG, dat toen al een tweede leven begonnen was onder de Rover-vleugels.

Wij vonden 'm voor: 5.500 euro


Mercedes SLK

mercedes-benz_slk-klasse

De eerste van de cabrio met stalen dak in de moderne autowereld, want in 1934 had Peugeot al soortgelijk idee. Het idee van Mercedes lag al in 1991 op tafel maar werd pas in 1996 uitgebracht op deze SLK, wat staat voor "Sport, Leicht, Klein".

Wij vonden 'm voor: 5.500 euro


smart Roadster

smart_roadster

Klein maar fijn. Je hoeft niet altijd veel vermogen te hebben om je goed te amuseren. Deze smart Roadster bewijst dat. Nadeel is de semi-automatische versnellingsbak, die het rijplezier wat fnuikt door langzaam te reageren. Maar laat dat je pret niet drukken.

Wij vonden 'm voor: 6.000 euro


Volvo C70

volvo_c70_cabrio

Nee, niet de laatste generatie met dat harde dak in stukken en de lijnen van een kleine plezierboot. Wel de eerste reeks, waar de coupé er al uitziet om vingers bij af te likken, maar de cabrio daar nog een schepje bovenop doet. Alleen durven de motoren wel eens euh... roet in het eten te gooien als het op belastingen aankomt.

Ken jij er nog meer? Laat ze achter in de comments.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 17 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (17)

Plaats een reactie
DJ Michelekke 08:16
afbeelding van DJ Michelekke

Suzuki Swift cabrio , voor €2500 een puntgave versie met weinig km op de kop getikt .

Yvan 11:16
afbeelding van Yvan

Mercedes CLK.2 liter benzine.supergoeikoop.super auto om mee te rijden het ganse jaar door.En niet duur in aankoop.rijden tot +10 graden windstil met het dak open.

Erik Vermeire 21:09
afbeelding van Erik Vermeire

Welk type Mercedes, voor hoeveel euro's, en waar juist?

Luc 20:53
afbeelding van Luc

Zeer zeker juist de clk is één van de betere betaalbare cabrio’s daarom koop ik nu de opvolger Ecabrio

Danny Baens 11:04
afbeelding van Danny Baens

Heel leuke goede degelijke autootjes,ik heb er twee.

Pascal 12:23
afbeelding van Pascal

Peugeot 207 cc facelift 4500€
En mijn zoon zijne fiat punto 1250€

Coolen 21:30
afbeelding van Coolen

Renault megane 1.6 cabrio stoffen dak

Erik Vermeire 21:12
afbeelding van Erik Vermeire

Geïnteresseerd, graag meer info..

Wesley 05:29
afbeelding van Wesley

Toyota mr2 oltimer 1990 156pk en super snel

Bie 10:06
afbeelding van Bie

astra twintop te vinden voor 5000 euro, vanaf dat de zon schijnt en met windnet, temperatuur speelt geen rol, 365 dagen cabrio plezier. love it

Erik Vermeire 21:16
afbeelding van Erik Vermeire

Waar, hoeveel juist, en staat?

Tom Leys 16:02
afbeelding van Tom Leys

Audi 80 gehad als tiener, 2.3 5cil, geen scheurijzer, maar leuk! 2 C70 mkI coupé gehad. 2.4 turbo en 2.0 turbo. Snel, en bijna niemand wist dat dat een Volvo was. Huidige C70 mkII 2.4 -turbo wel + dakloos

Filipvirago 08:34
afbeelding van Filipvirago

BMW Z3 versie met lage Cc zijn min of meer betaalbaar. Het hogere segment ervan brengt met km onder 100.000 al makkelijk 30.000 euro en meer op. (Z3 3.0i / Z3M) vooral de Z3 3.0i is zeer gewild omwille van zijn onverwoestbare motor.

Kim 23:37
afbeelding van Kim

Ik ben een gelukkige bezitter van een barchetta en ik moet zeggen dat hij enorm leuk rijdt.
Zeer vinnig, mooi geluid, goeie wegligging en zeker niet te veel onderstuur ondanks zijn voorwielaandrijving.
Best eerst researchen alvorens conclusies te trekken! :)

pascal 22:33
afbeelding van pascal

Daihatsu Copen de originele dus 650cc rechtsgestuurd. Mega aandachttrekker, tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht. 3500euro, ik heb geluk gehad, een goede vandaag vanaf 7000euro

Ludovicus Van Hoof 16:08
afbeelding van Ludovicus Van Hoof

We vergeten hier het zonnetje van de cabrio's voor een kleine prijs
De SAAB 93 turbo

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws