Wil Land Rover binnenkort offroad-navigatiekaarten aanbieden?

landrover-camel-trophy-sabah-malaysia-1993

Uren turen naar je Google Maps -schermpje, om toch maar dat ene modderwegje te vinden dat niet op je GPS te zien is. Dat zou binnenkort wel eens voorbij kunnen zijn. Want Land Rover heeft besloten de avontuurlijke rijder een duwtje te geven.

We sakkerden er vorig weekend nog op, toen we met een grote échte 4x4 op Vlaanderens wegen aan het rijden waren. Je vindt heel moeilijk ergens een paadje waar je nog gewoon op mag met je 4x4, zonder dat de natuurbeweging je aan de schandpaal nagelt. Als het aan Land Rover ligt, is dat euvel binnenkort verholpen.

nieuwe paden

Niet Land Rover zelf, maar wel InMotion Ventures, een stevige aandeelhouder in het terreinwagenmerk, heeft besloten te investeren in FatMap. De investeringsmaatschappij die snelgroeiende technologiebedrijven een duw in de rug geeft, heeft besloten dat FatMap een interessant pad volgt. FatMap houdt zich bezig met het in kaart brengen van avontuurlijke routes, voornamelijk voor wandelaars en mountainbikers. Maar nu de investeringsmaatschappij haar oog op FatMap heeft laten vallen, zou het wel eens kunnen dat het bedrijf binnenkort ook soortgelijke dingen gaat doen voor Land Rover. Ze zullen de wegen dan misschien niet uitstippelen, ze zullen ze wel visualiseren met behulp van 3D offroad-kaarten met een hoge kwaliteit. Of we dan binnenkort weer allemaal staan aanschuiven op het modderpad, laten we in het midden.

fatmap-land-rover
fatmap-land-rover

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws