Yess: Originele "Taxi" Peugeot 406 staat te koop!

peugeot-406-taxi-2018_01

Jongeren van de Fortnite-generatie fronsen waarschijnlijk de wenkbrauwen maar dertigers springen nu een gat in de lucht. Eén van dé originele 406's uit de Taxi-films gaat binnenkort onder de hamer, voor een belachelijk lage geschatte prijs van 10.000 euro. "Opération... koop dit ding gewoon!"

Voor Luc Besson zich bezig ging houden met films zoals The Transporter en Taken veroverde de Fransman de wereld (nu ja, Europa) met Taxi. Een Franse film die het perfecte evenwicht vond tussen comedy, actie en over the top auto's. Iets dat The Fast and the Furious trouwens nooit gelukt is. Nu, waarom over de top auto's? Wel, de Taxi in de hoofdrol, een Peugeot 406, kon met een druk op de knop veranderen in de meest absurde creaties. Van een hypersnelle racewagen tot een sneeuwvoertuig.

peugeot-406-taxi-2018

Wat veel mensen echter niet weten is dat de 406's rechtstreeks van bij Peugeot kwamen. Het Franse merk stond namelijk in voor de creaties in de film. En laat deze 406 "TAXI" die binnenkort onder de hamer gaat één van die originele voertuigen zijn. Uitzonderlijk, want het merendeel van de exemplaren overleefden het filmen niet of werden nadien vernield. Enkele specs? Voorin een 2.9-liter V6 benzine met 210 pk, aan de rechterhand een manuele vijfbak. Waardoor de Taxi in een best rappe 7.5 seconden de honderd aan kan tikken.

peugeot-406-taxi-2018

Visueel kan je natuurlijk niet rond de bodykit kijken met overdreven ventilatiegaten, spoiler achterop en twee luchthappers op het dak. Toch nog eentje voor de kenners; elke "Taxi" die door Peugeot werd afgeleverd doet het zonder chassisnummer. Waardoor ook dit exemplaar spijtig genoeg niet straatlegaal is. Het verklaart misschien de ietwat lage geschatte hamerprijs van 10.000 euro. Op 16 september zal veilinghuis Leclere de auto verkopen als deel van haar Peugeot Adventure veiling.

peugeot-406-taxi-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws