Wat koop jij met 58.800 euro anders dan een Tesla Model 3?

tesla-model-3-2017-01

Gisteren maakte Tesla bekend dat de Model 3 een prijskaartje van 58.800 euro heeft. Veel geld voor een Amerikaanse auto, of toch een goeie deal voor een elektrische auto met die kwaliteiten?

Om dat te staven, moet je op zoek naar de alternatieven voor hetzelfde geld. Want stel dat je 58.800 euro op je rekening hebt staan, wat koop je er vandaag dan mee?

elektrisch & plug-in

Veel alternatieven voor deze elektrische sedan zijn er niet op onze markt. Er is een BMW 5 Reeks met plug-in technologie voor 58.400 euro, er is een heel aanbod aan elektrische wagens in de klasse onder de Model 3, en er is de Jaguar I-Pace, maar die kost dan weer een kleine 20.000 euro meer.

benzines en diesels dan maar

Maar op de conventionele markt vindt de Tesla Model 3 een pak meer concurrenten.

Volkswagen Arteon

Zonder heel veel moeite configureer je je Volkswagen Arteon met 2.0 TSI en 272 pk tot 58.660 euro, en dan heb je nog lang niet alle uitrustingspakketten aangevinkt.


Audi A6

Voor een Audi A4 tot die prijs te krijgen moet je hetzelfde sommetje als hierboven maken, een A6 komt al iets sneller aan dat bedrag. Want de A6 berline heeft slechts de voorlopige instapversie met 40 TDI motor nodig om al tot 51.650 euro te komen. De A7 Sportback is met zijn instapprijs van 61.000 euro een tikkeltje te duur voor zo'n Tesla.


Mercedes GLC Coupé

Bij Mercedes is het nogal wiedes dat je de E-Klasse voor dat bedrag kan configureren. Daarom kiezen we hier voor een crossover, tot spijt van wie het benijdt. Voor een bedrag van 57.354 euro kies je daar de GLC Coupé 300 4Matic met 245 pk, of de GLC Coupé 250 d 4Matic met 204 pk voor 57.112 euro.


Porsche 718 Cayman

Doe eens gek, koop geen elektrische sedan maar een coupé op benzine. De Porsche 718 Cayman is met zijn basisprijs van 56.967 euro een snoepje tegenover de Tesla. Maar de droom prik je snel kapot. De motor is "maar" een viercilinder, je hebt maar twee zitplaatsen en ook qua range zal de Tesla hier het voordeel hebben.


Huren

Je kan natuurlijk voor dat bedrag ook een Tesla gaan huren bij UFO Drive. De Model 3 is nog niet beschikbaar, maar neem je een Model S mee op 2 januari 2019 en breng je hem terug in april 2020, dan ben je ook een dikke 55.000 euro kwijt. Al heb je dan niet de beste gok gemaakt om je centen in te steken...

Via Partago Autodelen betaal je 150 euro per maand voor 350 kilometer met een elektrische auto. Dat zou je een goeie 16 jaar aan abonnement opleveren, aan de prijs van een Model 3.


Andere investeringen

Toch liever de fiets en je geld in iets anders steken? Dan kan je voor 55.000 euro een te renoveren huis in Tongeren kopen, of een vakantiecontainer aan onze kust voor 60.000 euro.

Over fiets gesproken, voor het bedrag van een Model 3 koop je 15 Thomson Speedelec elektrische fietsen. Nog wat verder, dan blijf je gewoon thuis en koop je een Home Cinema systeem in de elektrozaak om de hoek. 20 Samsung QE75Q6F 75 inch televisies moeten volstaan om het bedrag van een Tesla Model 3 te evenaren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
4g63 16:04
afbeelding van 4g63

Puur owv schoonheid en investering: db7, db9 of afgeleide. Mag dan op zondag is buiten om te gaan eten of terraske te doen, restaurantje,... Ga m dan even hard vertroetelen zoals twee oude barrakjes hier. Ledermelkje, 2j tefloncoating, jaarlijkse bodeminspectie,
uiteraard 2e hands, nieuw ga k er niet komen.

W Visser 08:07
afbeelding van W Visser

Allemaal leuk en wel, maar het blijft een Amerikaan. Ik heb een proefritje gedaan, maar het piept, het kraakt, het heeft zijn rammeltjes. Het is niet voor niets dat er van de conventionele auto´s bijna geen Amerikaan rondrijdt. Ze kunnen gewoon niet op tegen de kwaliteit van de Europese wagens.

Di 15:57
afbeelding van Di

Ik heb onlangs een Tesla model 3 gehuurd via https://www.ufodrive.com/en en wat een ervaring! Doordat ik jullie artikel had gelezen, kreeg ik meteen zin om een Tesla te gaan huren bij de UFO drive en ik moet zeggen dat ik enorm onder de indruk ben. De auto heeft alles wat je verwacht en het huren ging super vlot. Ik kan het zeker bij iedereen aanraden als je interesse hebt, ga er lekker eerst 1tje huren!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws