Dikke verzameling Youngtimers gaat onder de hamer

rmsothebys-youngtimer-car-auction-2019_5

Wekelijks vind je wel ergens een veiling waar je leuke auto's uit de jaren 80 en 90 op de kop kan tikken. Maar deze veiling doet wel wegdromen. Sla jij je spaarvarken ook al stuk?

Want een verzamelaar doet zijn collectie van de hand. Niet zomaar iets, het gaat om 140 wagens uit de jaren 80 en 90, een aantal uit de jaren 2000. En dan nog niet zomaar wagens, het gaat om de topmodellen van de luxemerken destijds en nu.

youngtimer droom

34 Mercedessen, 27 BMW's. 12 Rolls Royce, 11 Bentleys, 8 Porsches en evenveel Jaguars, 7 Ferrari's en 4 Aston Martins, 2 Morgans en 2 Renaults. Ook zijn er wat Japanse wagens zoals een Honda NSX of een Toyota Supra. Voeg daarbij nog een Audi, een Lamborghini en een Lotus en je weet hoe groot je hangar moet zijn om alles te stallen. Hoewel, een hangar zou de wagens oneer aan doen, want ze blijken in nagenoeg perfecte staat.

rmsothebys-youngtimer-car-auction-2019_2

Het gaat dan ook om een hoop Alpina BMW's, een Mercedes 500 SEC AMG 6.0 Widebody en een Porsche 928 GTS. Die Renault? Een R5 GT Turbo natuurlijk.

De veiling is in handen van veilinghuis RMSothebys in het Verenigd Koninkrijk. Een twintigtal wagens wordt geveild op 6 februari in Parijs, nadien worden een twaalftal stuks geveild in Florida op 9 maart, op het einde van die maand is er nog een veiling in Fort Lauderdale. De overige 80 voertuigen worden verkocht in het Duitse Essen op 11 april.

rmsothebys-youngtimer-car-auction-2019_2
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 16:41
afbeelding van Wim

So much want

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws