Peugeot gedraagt zich Frans, spuugt op VW's Pikes Peak record

peugeot-vw-pikes-peak

Zekerheden, ze zijn er nog in het leven. Zoals arrogante Fransen die krasse uitspraken doen over straffe verwezenlijkingen van anderen. Peugeot, die zeggen "teleurgesteld" te zijn in het behaalde resultaat van Volkswagen tijdens de Pikes Peak met haar I.D. R. Want volgens de Fransen kan je die tijd zelfs met een verbrandingsmotor halen. Ça ne casse pas trois pattes à un canard...

Met een gigantische marketingcampagne erachter trok Volkswagen vorig jaar met haar elektrische I.D. R naar Pikes Peak. Het doel? Een nieuw record neerzetten op de Amerikaanse "heuvel". Dat deed het ook, met een tijd van 7:57.148. Daarmee was VW maar liefst 17 seconden sneller dan Peugeot, die ondertussen bijna 6 jaar geleden een record neer wisten te zetten met de Peugeot 208 T16.

Heerlijk Frans

Hoe de Fransen hier op reageren? Zoals Fransen reageren. Zo liet Bruno Famin, de baas van Peugeot Sport, vallen tegenover Top Gear dat hij "teleurgesteld was met het resultaat van VW". Hij gaat er namelijk prat op dat er nog eens 10 à 15 seconden van het record af valt te snoepen.

Punt gemaakt dus... maar dan ken je de Fransen nog niet. Hij schopt nog wat na door te zeggen dat hij er van overtuigd is dat je zelfs met een racewagen met verbrandingsmotor dezelfde tijd neer kan zetten als de elektrische VW I.D. R. Nog een klein trapje? Uiteraard; hij zegt dat VW's record vooral een marketingstunt is om elektrische auto's te promoten en om geld te ontfutselen van de grote bazen voor de ontwikkeling van EV's. Dus euhm... Famin... misschien tijd om terug naar Pikes Peak te trekken om de daad bij het woord te voegen?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws