Euhm wat: Toyota patenteert traangassysteem voor auto

toyota-gas

Om dieven voor eens en altijd uit Toyota's te houden heeft het merk een patent ingediend voor een systeem dat traangas kan injecteren in de cabine. Aardig. Tot een softwareprobleem pepperspray in de ogen van je cliënteel begint te spuiten, Toyota.

Sporadisch duiken er absurde patentaanvragen van automerken op en deze past zeker in dat rijtje thuis. Al lijkt er op het eerste gezicht niets aan de hand. Toyota heeft namelijk een patent ingediend voor een systeem dat geuren kan verspreiden in auto's. Niets nieuws, want andere automerken bieden dit al jaren aan. Toyota's systeem heeft echter meerdere twists.

Geur aan/ geur uit

Zo kan het systeem ook werken als "ont-geurder". Niet onbelangrijk als we binnenkort allemaal een auto moeten gaan delen. Stapt de chauffeur uit, dan wordt de cabine terug naar de originele geur gebracht tegen dat de volgende chauffeur instapt. Slim denkwerk allemaal via de aanwezigheid van smartphones, sleutels, tablets,... zodat de auto perfect weet wie er nu wel of niet in de auto zit.

En hier komt het eigenaardige stukje van het patent: het systeem kan ook mensen detecteren die niet thuis horen in de auto (mensen op een zwarte lijst bijvoorbeeld). Daarop kan het systeem traangas injecteren in de cabine om de persoon weg te jagen. En hoewel we het idee erachter snappen, je weet wel; dieven weghouden, lijken ons de gevolgen als het toch eens softwarematig fout gaat te groot om dit stukje van het systeem te verantwoorden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws