Bugatti bouwt auto voor kinderen

baby-buaggi-ii-1

Bugatti brengt voor de kinderen van zijn klanten de Baby II op de markt, een replica op schaalgrootte van de legendarische Type 35 uit 1924. Ettore zelve bouwde trouwens in 1926 al eens zo’n baby-Bugatti voor zijn jongste zoon Roland…

Met een render van een wel zeer bedenkelijke kwaliteit kondigt Bugatti de Baby II aan, een replica op schaal 3/4 van de legendarische Type 35 uit 1924. De “II” in de naam staat daar omdat Bugatti-stichter Ettore zelf al eens een mini-Type 35 had gebouwd voor de vierde verjaardag van zijn jongste zoon Roland en hij doopte die auto destijds al “Baby”. Vele van zijn klanten zagen kleine Roland de blits maken op het erf van de familie en bestelden er prompt een voor hun eigen koters, waardoor er in totaal 500 van zijn gemaakt. Vandaag wil Bugatti hetzelfde doen: je kan intekenen voor één van de 500 stuks van de Baby II, maar hou er wel rekening mee dat die 30.000 euro exclusief btw kosten, waardoor ze inclusief btw even duur zijn als de goedkoopste Tesla Model 3.

Speed key!

We verwijzen naar die Amerikaanse hypeberline omdat de Baby II ook een elektrische aandrijving heeft, zij het wel van een iets bescheidener kaliber. In “Child Mode” ontwikkelt hij 1 kW (1,36 pk) zodat je verwende ukken er aan 20 km/u mee over je landgoed kunnen scheuren. Er is ook een “Adult Mode”, waardoor het vermogen verviervoudigt en de topsnelheid meer dan verdubbelt tot 45 km/u. Tot slot is er nog de “Speed key”, zoals in een Dodge Challenger Hellcat: als je die sleutel gebruikt, stijgt het vermogen tot een verbijsterende 10 kW en wordt de snelheidsbegrenzer opgeheven. Hoe snel de Baby II dan gaat, is echter onbekend. Het kinderspeelgoed wordt 3D-geprint en krijgt een heus sperdifferentieel, zodat je er mee kan gaan driften op je tennisveld/drafpiste/privécircuit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws