Peugeot ging met 508 naar cars & coffee in... de VS?!

peugeot 508 cars and coffee atlanta

De Fransen plannen een wederkeer naar de Verenigde Staten. Althans, de Fransen van PSA. De Peugeot-afdeling besloot prompt om de reacties van het Amerikaanse volk af te tasten door met een 508 naar een lokale autobijeenkomst te gaan in Atlanta. Een Peugeot 508 in de VS? Dat is het equivalent van een Dodge Viper in Tielt!

Ooit, in een ver verleden toen dieren nog konden praten en er nog geen emissievuiltje aan de lucht was verkocht Peugeot auto's in de Verenigde Staten. Na decennia afwezigheid plot het merk samen met broeders Citroën en DS een wederkeer. Er is zelfs al een hoofdkwartier, in Atlanta.

GT

Het leek Peugeot dan ook een leuk idee om op een lokale cars & coffee een nagelnieuwe 508 GT neer te poten. De lokale autospotters wisten alvast niet wat ze voor ogen kregen. Want een Peugeot in de VS, dat is even zeldzaam als een Buick in BE.

Dit bericht bekijken op Instagram

In a lot full of Lamborghinis, Ferraris, McLarens, and Porsches, this brand new, not-yet-for-sale, Peugeot 508 GT commanded all of my attention. Peugeot has plans to re-enter the American market, with their headquarters based right here in Atlanta. This 508 was out for some real-world road-testing and Caffeine & Octane was the perfect place to leave an initial impression on the automotive community. Big thanks to the two kind gentlemen from Groupe PSA for showing me around the new 508. It's a dashing sedan with a very attractive and innovative interior. Materials feel great, and I'm really taken by the futuristic dashboard design; it's a cleverly reimagined layout that's very stylish and refreshingly ergonomic. I'm interested in seeing where Peugeot may fit in with the market if and when they make their way over here. #CaffeineAndOctane #Peugeot #PeugeotUSA #Peugeot508 #Peugeot508GT #508 #508GT #GroupePSA #FrenchCars #DriveTastefully #DriveFreeOrDie #CarSpotting #CarCulture

Een bericht gedeeld door Rahul S. (@aldairion) op

Het is dan ook duidelijk dat Peugeot volop aan het aftasten is hoe de Amerikaan juist denkt over haar modellen. Die modellen kunnen dan nog aangepast worden aan de Amerikaanse voorkeuren voor Peugeot terug actief zal worden op de lokale markt. Wanneer dat juist is vraag je? Ten vroegste 2023. Benieuwd hoe succesvol Peugeot, Citroën en DS voor de dag kunnen komen in de VS.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
John 17:48
afbeelding van John

Onlangs eentje gezien bij valavond, ziet er zeer agressief uit met hun front led signatuur. Zeer geslaagd, geen idee of den Amerikaan hem ook kan smaken.

Adder 20:42
afbeelding van Adder

Allen naar Tielt om een Dodge Viper!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws