Uit-tip: Autoworld viert 100 jaar Citroën

autoworld-citroen-tractionavant-expo2019

Vanaf vandaag kan je in Autoworld gaan kijken naar de tentoonstelling over 100 jaar Citroën. Welke is jouw favoriet?

Citroën heeft een rijke geschiedenis. Van de uitvinder van de visgraat-tandwielen tot de Air Bumps op de C4, bij Citroën durfden ze al eens out of the box denken. Vandaag wordt die rijke geschiedenis ook in België gevierd, met een tentoonstelling. Daarvoor staken de mensen van Autoworld de hoofden bij elkaar met Citroën Belux, de Conservatoire Citroën en de Belgische Citroën Clubs, om zo tot een tentoonstelling te komen met wel honderd wagens op de beursvloer.

iconen

De 2CV neemt daarbij een prominente plaats in, maar er is ook aandacht voor de andere iconen van het merk. Met name de Traction Avant, de DS en ID en de SM. Verder wordt er ook een plekje voorzien voor de andere uitvindingen van André Citroën en zijn kornuiten, zoals de pneumatische ophanging.

Behalve de iconen van Citroën kan je je ook komen vergapen aan wat racewagens van het merk met de dubbele Chevron.

praktisch

De expo loopt vanaf vandaag tot 3 september in Autoworld Brussel, in het Jubelpark. Het museum is deze zomer alle dagen geopend tussen 10 en 18u. Een ticketje kost 12 euro, voor kinderen tussen 6 en 11 jaar betaal je 5 euro. Online koop je je tickets 1 euro goedkoper.

autoworld-citroen-100years-expo-2019

parade

Naar aanleiding van 100 jaar Citroën organiseren de Citroën clubs een parade op 14 juli, ofwel quatorze juillet, de Franse nationale feestdag. Deze parade zal vertrekken aan de Citroën garage in Drogenbos met als eindpunt het Autoworld museum waar u de tentoonstelling CITROËN 100 YEARS een bezoekje kan brengen. Inschrijven kan hier, indien je auto 20 jaar of ouder is. Let op dat je wagen toelating heeft om de Brusselse Lage Emissie Zone te mogen betreden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws