Laatste Saab die ooit van band rolde te koop

Saab 9-3 laatste auto

Zin om een stukje Saab-geschiedenis in je garage te parkeren? Dan moet je als de wiedeweerga naar een Zweedse zoekertjessite. Daarop staat namelijk de allerlaatste Saab te koop die ooit van de band rolde in Trollhätten. Eentje voor de die-hard-fans dus. Moesten die bestaan.

Eerlijk, we denken dat die bestaan. Want sinds het Zweedse Saab auto's in elkaar schroeft wist het merk een groep trouwe fans aan zich te binden. Fans die het eigenzinnige design en denken wel konden smaken. Architecten, tandartsen, creatievelingen,... we kennen er allemaal wel één.

Het einde van een tijdperk

Hoeveel "Saab" de allerlaatste 9-3 nog in zijn DNA had lopen is uiteraard een discussiepunt. Want de 9-3 was uiteindelijk niet meer of minder dan een verbouwde Opel. Toch markeert deze 9-3 Aero het einde van een tijdperk. Want het was dit grijs model dat de deur achter zich toe mocht trekken in Trollhätten, het hoofdkwartier van Saab.

Saab 9-3 laatste auto

De auto zelf werd nog gebruikt voor enkele afscheidsfoto's en werd dan gestockeerd. Waardoor de 2-liter viercilinder turbobenzine met 220 pk amper 66 kilometer gelopen heeft de voorbije 5 jaar. Op de zoekertjes-/ veilingssite wordt een prijs van zo'n 40.000 euro verwacht. In die prijs zit eveneens een bezoek aan het Saab-museum én een bezoekje bij NEVS, de spirituele opvolger van Saab.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MT 14:22
afbeelding van MT

Nice machine, still looks quite modern.
Pity that Saab kicked the bucket.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws