Uit-tip: Zoute Grand Prix 2019 [10-13/10/2019]

-

Regenachtige weekends komen er aan. En dan is het tijd om musea en beurzen te bezoeken. Maar niet voordat je je licht hebt opgestoken bij de Zoute GP aan onze Belgische kust.

Op 10 oktober knippen ze het lintje al door, op de 10e editie van de Zoute GP. Die dag start de Zoute GP Rallye en kan je ook al gaan kijken naar de auto's die geveild worden door het Britse veilinghuis Bonhams. Zaterdag wordt er dan gejureerd op de Zoute Concours d'Elegance en zondag is er de prijsuitreiking, vooraf gegaan door de Zoute GT Tour. Die laatste is een rondrit van zowat 150 km voor moderne GT's jonger dan 20 jaar. De Zoute GP wordt uitgespreid over zowat het hele Knokse grondgebied, waarbij je op de dijk kan gaan kijken naar de wagens van de deelnemende constructeurs onder de noemer 'Top Marques'. De wagens uit het Zoute Concours d'Elegance kan je bekijken op het golfterrein van de Royal Zoute Golf Club.

Top Marques

Automerken zijn maar wat graag aanwezig op de Zoute GP. Zo brengt BMW een Concept 4 mee, en laten ze ook de BMW 8 Gran Coupé zien, net als de M8 Competition en de X6. Bij concurrent Audi hebben ze bij Audi naast de RS Q3 Sportback, RS6 Avant en RS 4 Avant ook een Auto Union/Wanderer Stromlinie Special en een Audi 920 mee. Alpine brengt voor de gelegenheid een A110 S naar de kust, Mercedes wil graag de Vision EQ Silver Arrow laten zien. Bij Porsche showen ze de 911 Carrera 4S ‘Belgian Legend Edition’, waarbij alles rond de 75e verjaardag van Jacky Ickx draait.

Een exclusieve primeur is dan weer de Pininfarina Battista die zijn Belgische debuut beleeft op de stand van Ginion Group. Alfa Romeo blinkt voor de gelegenheid hun RL Super Sport “Targa Florio” op. Andere merken die je kan komen bekijken tijdens het kuieren op de dijk zijn Aston Martin, Bentley, Jaguar, Ferrari, Land Rover, Rolls-Royce, McLaren, Lamborghini en Lexus. Ook Skoda is aanwezig, zij laten een Superb OHV uit 1948 deelnemen aan de Concours d'Elegance op zondag. Autoworld heeft dan weer een koninklijke Rolls Royce Silver Wraight uit 1948 van Prins-Regent Karel klaargestoomd voor deze Concours.

praktisch

De Zoute GP vindt plaats in Knokke-Zoute. Het event opent haar deuren op donderdag 10 oktober en duurt tot zondag 13 oktober. Toegang is telkens mogelijk tussen 10u30 en 17u op zaterdag en tussen 9u30 en 15u op zondag. Kinderen onder 10 jaar worden niet toegelaten bij de classic cars, om de veiligheid rond die auto's te bewaren.

Je kan online tickets kopen om de show te bezoeken. Wil je de Concours op zaterdag of zondag gaan bekijken, betaal je 40 euro per persoon voor één dag. De Zoute Rally kan je ook gaan bekijken, al wordt dat parcours op voorhand niet bekend gemaakt. Starten doen de deelnemers op het Albertplein in Le Zoute. Daar vindt ook de veiling plaats. Wil je weten wat er geveild wordt en of je je spaarvarken moet kapotslaan, dan kan je al eens een kijkje nemen op de site van Bonhams zelf.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws