Ubervet: Hyundai maakt driftend busje (+ video)

Hyundai iMax N Drift Bus

Voor 1 april is het nog veel te vroeg. Of te laat, hoe je het wil bezien. De N Performance-afdeling van Hyundai heeft dus wel degelijk een driftende H-1 ontwikkeld. De natte droom van elk kroostrijk gezin?

We nemen jullie echt niet in de maling en dit is ook geen render. De Hyundai iMax N Drift Bus bestaat echt als “one-off” en is enkel bedoeld voor het circuit. Hij is het leven gestart als een ordinaire H-1, waarna Hyundai er een twinturbo 3.5-liter V6 benzinemotor in verstopt heeft. Deze krachtbron voorziet 402 paarden en 555 Nm koppel, die integraal naar de achterste wielen worden verzonden. Het recept start dus al goed.

Hyundai iMax N Drift Bus

Nadien heeft de N Performance-afdeling een andere uitlaat geïnstalleerd. Gevolgd door een aerodynamische bodykit, wat extra stopkracht in de vorm van N-remmerij, elektrisch regelbare dempers, differentieel en 19-duims velgen recht vanonder een Hyundai i30 N.

Hyundai iMax N Drift Bus

Binnenin is er plek voor 8. Terwijl de eerste rij enkel kan genieten van in “N gewikkelde” snufjes zoals het stuur en stoelen, moeten de andere rijen tevreden zijn met afwerking in leder en suède. Tof weetje: 50:50-gewichtsverdeling wordt verkregen wanneer de 8 stoelen bezet zijn.

Hyundai iMax N Drift Bus
Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws