5 auto's zonder valse koelsleuven

Car fake airvents

Het autodesign van de laatste 5 jaar kan je samen vatten in twee woorden: "Valse koelsleuven". Want nooit eerder waren auto's zo bezaaid met koelsleuven die in realiteit geen enkel nut hebben. Wat als we het design van vijf auto's tot de koel-essentie hervatten?

Niet enkel valse uitlaten zijn tegenwoordig alomtegenwoordig, ook het smoelwerk van de moderne automobiel bevat vaker valse dan functionele designelementen. Wat als we al die valse koelsleuven verbannen van enkele moderne auto's? Wel, dan kom je tot onderstaande creaties. Of ze er beter van worden?

1. Ford Focus ST

Car fake airvents

De nieuwe generatie Focus ST is relatief ingetogen vormgegeven. Toch is er nog excessief vals koelsleufgeweld. Verwijderen we die, dan lijkt de Focus verdacht veel op een touringwagenversie. Logisch ook, want in de racerij is er geen plaats voor onnodige styling.


2. Toyota C-HR

Car fake airvents

De C-HR is een vleugje Lexus met Toyota-badge. Al blijft 'ie gespaard van de gigantische grille. Toch zijn er onnodige lijnen op de voorbumper. Zelfs de grille is eigenlijk groter dan nodig. Het resultaat? Niet moeders mooiste. Maar is de originele C-HR dat überhaupt?


3. Audi A4 Avant

Car fake airvents

De Audi A4 kreeg dit jaar een gedegen faceliftkuur. De S4 kreeg een diesel en vier valse uitlaateindes... maar ook de reguliere A4 is niet zonder zonde. Want het S-Line pakket bevat een strookje boven de grille zonder enig nut.


4. Mini Cooper JCW

Car fake airvents

Over strookjes zonder nut gesproken, die luchthapper op de motorkap van de nieuwe generatie Mini vervult geen enkel nut. Puur voor de styling dus Idem voor één van de luchtsleuven op de bumper van de JCW-variant. Want die bestaat enkel om symmetrie te garanderen. Maar ziet de Mini JCW er stiekem niet cooler uit met maar één luchtsleuf?


5. Mercedes C-Klasse

Car fake airvents

Iedereen wil zijn C-Klasse met AMG opsmuk. Alleen ontgaat ons de reden daarachter. Want zowel voor als achter plak je dan je statige middenklasser vol met valse accenten. De uitlaten, die zijn fake en ook vooraan is er geen nood aan die twee stevige luchtsleuven.

Zijn jullie fan van de simpelere vormgeving?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 15:14
afbeelding van Wim

lijkt allemaal net wat meer op een Tesla :)

Selim Tuteleers 11:39
afbeelding van Selim Tuteleers

Alles draait op vraag en aanbod

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws