AF-AWARD 2019: De 5 beste nieuwe auto's van het jaar

Autofans Auto van het jaar 2019

Het einde van het jaar komt in zicht. Tijd dus voor redactionele reflectie bij Autofans. Dit zijn alvast de 5 auto's die de meest indruk na wisten te laten op onze redactie in 2019.

2019 was in autoland het jaar van de plannen. Elektrische plannen. Automerken bombardeerden ons namelijk met (milde-)hybrides, plug-ins en puur elektrische modellen. Alleen... komen die vaak pas in 2020 het toneel op. Waardoor het nog tot volgend jaar wachten is voor die elektrische revolutie. Toch was het niet al kommer en kwel in 2019. Want er zijn ook nieuwe auto's die een stevige indruk na lieten. Tijd voor de 5 knallers van het jaar! (in willekeurige volgorde)

1. Toyota Corolla Hybrid

2019 is het jaar waarin de Toyota Auris naar de geschiedenis werd verwezen. Want diens opvolger mocht terug door het leven gaan als Corolla. Huiver echter niet! Want Corolla staat vanaf dit jaar niet meer synoniem met generische inlegkruisjes en zorghuisgoedgekeurde rolstoelen, de nieuwe Corolla is een verrekt hip karretje geworden.

Toyota Corolla Auto van het Jaar 2019 Autofans

De styling doet je edele delen niet spontaan meer verschrompelen, het nieuwe TNGA onderstel is momenteel één van Toyota's sterkste troeven en de 1.8 hybride-set-up werd verder geperfectioneerd. Meer dan ooit een sterk alternatief voor de Duitse garde. (RIJTEST)

2. Renault Clio V

Moeten we de analisten geloven, dan is de kleine auto met uitsterven bedreigd. Toch bewijst Renault hoe sterk een B-segmenter kan zijn. Want de nieuwe generatie Clio kan zich meteen als koning in de klasse zetten.

Renault Clio Auto van het jaar 2019 Autofans

Oké, een Ford Fiesta stuurt een stukje scherper maar de Clio is fraaier afgewerkt binnenin, pakt uit met indrukwekkende veiligheidsnufjes en rijdt als een volwassen product. Een VW Golf... maar dan een maatje kleiner. (RIJTEST)

3. Tesla Model 3

Redacteur Yves wordt van een serieuze portie fanboyisme beticht als het aankomt op de Tesla Model 3. Echt ongelijk kunnen we 'm niet geven. Want komt het aan op elektrische auto's, dan is de Model 3 wat de iPhone was voor de telefoonmarkt.

Tesla Model 3 Auto van het Jaar 2019 Autofans

Meer nog, in tegenstelling tot dat toestel met het appeltje kost de Model 3 relatief weinig (tegenover zijn concurrenten), rijdt het zowat alles aan gort en is 'ie ook nog eens best zuinig. De beste smartphone momenteel op de markt is zonder twijfel de Tesla Model 3. (RIJTEST)

4. Honda HR-V Turbo Sport

Honda mag in Europa dan wel in een serieus dipje zitten, de HR-V Turbo Sport is het medicijn dat het crossover-kopend publiek nodig heeft. Een crossover die rijden terug centraal zet. Met een opzwepende sound, heerlijke handbak en doordacht afgestelde ophanging.

Honda HR-V Turbo Sport Auto van het Jaar 2019 Autofans

We weten echter nu al dat Honda geen potten gaat breken met deze sportieve HR-V. Enerzijds omdat klanten de weg naar de Honda-dealer al even niet meer vinden, anderzijds omdat de styling wat generisch is. Moest de Renault Captur rijden als deze HR-V Turbo Sport, het was onze crossover van het jaar! (RIJTEST)

5. SsangYong Korando

SsangYong trok begin deze eeuw met een duidelijk doel naar Europa; afschuwelijk praktische auto's verkopen voor een budgetprijs. Denk maar aan de Rodius. Dat imago wil het nu echter voor goed van zich afschudden met de Korando.

SsangYong Korando Auto van het Jaar 2019 Autofans

Die Korando is een bastaardkind van een Volkswagen Tiguan en een Volvo XC40. Met crimineel veel waar voor je geld, zonder je te moeten schamen voor het eindresultaat. Deze Korando is voor SsangYong wat de Tucson voor Hyundai was: Zuid-Koreaanse revolutie. (RIJTEST)

Bekijk HIER onze 5 teleurstellingen van het jaar

Auteur: Auteur: Autofans
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
markske 08:40
afbeelding van markske

ik dacht nu echt bij de 5 teleurstellingen te zitten

Frederik 19:09
afbeelding van Frederik

Je zit ook bij de teleurstellingen, het probleem is vooral dat AF geen referentie is. Hier wordt regelmatig maar wat neergeschreven om de website vol te krijgen heb ik zo de indruk.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws