Maken of kraken: Mercedes EQA [Render]

Mercedes EQA Render Kleber Silva

Dat Mercedes een elektrische versie plant van de nieuwe GLA is een publiek geheim. Hoe die EQA uit komt te zien? Daar hebben we nog geen zicht op. Al komen deze beelden van Braziliaanse artiest Kleber Silva alvast dichtbij. Maken of kraken?

Net zoals de nieuwe GLA een wat heet gewassen GLC is, kunnen we aannemen dat de EQA voor de dag zal komen als een heet gewassen EQC. Braziliaans tekentalent Kleber Silva ging alvast aan de slag om het uiterlijk te bedenken. Het resultaat zette hij op Behance.

408 pk?!

Zijn resultaat gaat alvast door het leven als de EQA 400 4MATIC. Waardoor Silva er van uit gaat dat de EQA een accu van 85 kWh koppelt aan twee elektromotoren met een systeemvermogen van 408 pk (300 kW). Kortom de set-up van de EQC in de EQA.

Mercedes EQA Render Kleber Silva

Of dit uiteindelijk ook het geval zal zijn bij de productieversie, dat is nog niet geweten. Mercedes heeft enkel al laten vallen dat de productieversie tot wel 480 kilometer ver moet geraken. Het is dan ook plausibel dat Mercedes verschillende versies zal leveren met verschillende vermogens en accu's. Meer informatie verwachten we alvast tijdens het autosalon van Genève in maart 2020.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws