Stap opzij smart, dit is onze nieuwe favoriete mini-EV!

Wuling E50

Ben je op zoek naar mini-elektromobiliteit in Europa? Dan kom je momenteel vanzelf bij smart uit. In China hebben ze echter een rits aan alternatieven, zoals deze inzending van Wuling. Met plaats voor 4 en absoluut minimalistische looks. De Tesla Cybertruck is er niets tegen!

Betaalbare elektromobiliteit. Het is een vraagstuk waar Europese automerken tegenwoordig serieus hun tanden op stuk bijten. Volkswagen probeert het met de nog steeds 20.000 euro kostende e-UP!, smart probeert het met een nog duurdere ForTwo en Citroën gaat het proberen met een elektrische brommobiel ("zoemmobiel"?). In China hebben ze al echter een antwoord klaar: de "E50" van Wuling.

De volle 26 paarden

We zeggen "E50" (tussen aanhalingstekens) omdat die naam nog niet volledig officieel is. Wuling, een joint venture tussen SAIC en GM, was namelijk zo fier op haar creatie dat het meteen een plaatje de wereld in stuurde, zonder al nagedacht te hebben over een naam. Nu goed, een mini-EV, hoe ziet dat er uit? Volgens Wuling is dit alvast een elektrische auto die met zijn hoekig lijnenspel zo doet denken aan de Japanse Kei-cars.

Technisch teert het kleintje op een elektromotor van 26 pk en een accu van 13.8 kWh. Klinkt niet indrukwekkend maar met een leeggewicht van 700 kilogram zal je hopelijk wel een kilometertje of 100 ver geraken. Afhankelijk van het aantal inzittenden natuurlijk. Want geloof het of niet maar Wuling zegt dat hier 4 personen in kunnen. Waardoor je dit kan zien als een rivaal voor de smart ForFour. Geen vrees, de joint venture heeft ook een rivaal voor de smart ForTwo in de cataloog! Wij hebben alvast een zwak voor deze kekke karretjes. Jij ook?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws