Maken of kraken? Porsche Boxster 986 Shooting Brake

Porsche Boxster 986 Shooting Brake Van Thull Development

Dat onze noorderburen niet vies zijn van een koetswerkverbouwing, hebben ze al meermaals bewezen. Hun coolste creatie? Deze Porsche Boxster 986 Shooting Brake. Of niet?

Onze noorderburen weten hoe ze een koetswerk moeten verbouwen. Denk maar aan de Tesla Model S Shooting Brake van RemetzCar, of de Adventum Coupe van Niels van Roij. Maar stiekem vinden we deze Porsche Boxster 986 Shooting Brake van Van Thull Development ook wel heel cool. Niet in het minst omdat die ontstaan is als schoolproject.

Porsche Boxster 986 Shooting Brake Van Thull Development

Als platform kozen de studenten samen met Van Thull voor de 986-generatie van de Boxster, omdat die relatief betaalbaar is en omdat de Boxster als cabriolet voldoende stijfheid heeft om als basis voor koetswerkbouw te nemen. Bestaande koetswerkonderdelen waren bovendien betaalbaarder dan zelf onderdelen produceren. Je ziet dus heel wat elementen van de 997- en 991-generaties van de 911, en de zijruiten van de 996. De achterklep? Die komt dan weer van een... Peugeot.

Porsche Boxster 986 Shooting Brake Van Thull Development

Een indrukwekkende prestatie voor iets dat begon als een schoolproject natuurlijk. Maar zou het niet indrukwekkender zijn als je zo’n Shooting Brake-conversiekit ook effectief kunt kopen?

Wat zeggen jullie dus: maken of kraken? Laat het hieronder weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
FLP 15:53
afbeelding van FLP

Kraken. Ik ben een grote fan van shooting breaks en clown shoes, maar dit ding heeft heel rare lijnen en vormen. Vanuit profiel bekeken valt het het hardste op dat het niet klopt. Kijk naar de daklijn van bovenkant voorruit, over de zetels tot de achterkant. Van afgerond naar zeer plat, naar weer breder (in de hoogte gezien). Dat dak doet iets heel raar.
Maar als schoolprojectje is het natuurlijk wel geslaagd.

Adriaan 19:09
afbeelding van Adriaan

Ziet er allemaal een beetje vw scirocco uit... Wat volgens mij de dakconstructie ook is.

ichi.one 11:48
afbeelding van ichi.one

Handig een shootingbreak met de motormiddenin.... een beetje als de renault clio V6 :-)
De Porsche DP cargo 944/924 was een veel mooier ontwerp en nog steeds super cool in het silver

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws