Blijf in uw kot: 5x leesvoer voor de échte Autofan

Boeken voor autofans

Net wat meer tijd om handen en zin in een portie papieren lectuur? Geen vrees, vandaag geven we je inspiratie om die telefoon of tablet even opzij te kunnen leggen. Lek je vinger al maar nat om die pagina om te slaan! Nee wacht... doe dat meer beter niet in deze tijden...

De samenleving is tot stilstand gekomen om de wereldgezondheid zoveel mogelijk te sparen. Maar wat te doen met al die nieuwe vrije tijd? Want "Blijf in uw kot" kan wel eens uitrollen tot "Verveling in uw kot". Gelukkig is Autofans hier om je verschillende vormen van afleiding/ entertainment voor te stellen. Voor het hele gezin, of lekker voor jezelf. Vandaag gaan we de papieren toer op. Want print is (niet) dood!

1. WAFT’s quarantine-pack

Nog nooit gehoord van WAFT? Schaam op jou! Het geesteskind van autojournalist/ taalvirtuoos Bart Lenaerts en fotografe Lies De Mol zorgt al jaren voor enkele van de knapste boeken die het autolandschap ooit heeft gezien. Op en top Belgisch met knappe internationale verhalen. Dat Lies en Bart in het échte leven ook nog eens een koppel zijn én sympathieker dan een pasgeboren puppy voor de dag komen, het telt er enkel maar bij op.

Boeken voor autofans

Nu goed, naar de essentie. Ook bij Waft weten ze dat het moeilijke tijden zijn, waardoor ze tijdelijk een speciaal "quarantine-pack" (KLIK) verkopen. In dat pakket zitten Waft 3, 4 en 5. Goed voor 750 pagina's aan lees en kwijlplezier. Gangbare prijs voor dat gezamenlijk triootje? 120 euro. Prijs via het pakket? 60 euro. Eigenlijk een no-brainer.


2. The DeLorean Story: The Car, the People, the Scandal

Er zijn maar weinig slechte auto's zo mythisch als de DeLorean. Want de creatie van John DeLorean was verre van een geslaagde auto. Toch werd hij vereeuwigd in de autogeschiedenis dankzij Back to the Future. Het levensverhaal van BMC, het bedrijf achter de DeLorean is zo mogelijk nog interessanter.

Boeken voor autofans

Een ex-kaderlid van het bedrijf besloot het verhaal dan ook neer te pennen. In al zijn glorie, mooi en vuil. Met nog nooit geziene foto's en inside informatie die je meer weetjes over de DeLorean zal geven dan eigenlijk goed voor je is...


3. How To Be A Motoring Journalist - Roy Lanchester

Boeken voor autofans

Achter elk sterk presentatietrio staat een man met een gouden oog voor humor. Bij het ex-Top Gear-trio is dat Richard Porter, een man mede verantwoordelijk voor de Britse humor die Clarkson en co legendarisch wist te maken. De creatieve duizendpoot heeft ook nog andere projecten. Een satireblog én boeken. Zoals deze "How to be a motoring Journalist". Compleet geschreven vanuit het oog van een fictieve hooggepensioneerde autojournalist. Neem het van ons aan, het zou zo realiteit kunnen zijn.


4. AUTO REPAIR FOR DUMMIES

Boeken voor autofans

Tja, kans is groot dat je de komende weken ook de nood voelt om aan het sleutelen te gaan. Alleen, hoe sleutel je nu juist aan een auto als je nog nooit in een leven een band hebt vervangen? Gelukkig is er "Auto repair for dummies"! Een boek uit de "for dummies" reeks die je hapklaar de basis van het auto-onderhoud uitlegt. Als je al enige ervaring hebt zal je weinig nieuws leren maar voor de gewone automens kan de kennis uit dit boek wel eens ogen openen.


5. Autowereld 413

Boeken voor autofans

In tijden van nood kent men zijn vrienden. En de jongens en meisjes achter het Belgische Autowereld, dat zijn verdraaid toffe rakkers. Deze week lanceren ze editie 413 van hun maandblad dat naar goede gewoonte bol staat van de reviews, previews en reportages. Zo kan je na onze video's en digitale rijtesten nog eens bevestiging krijgen op een papieren drager. Kopen, dat kan gemakkelijk! Want Autowereld ligt in de meeste grote supermarkten. Ga je dus shoppen voor 7 pakken toiletpapier, neem dan zeker de nieuwe Autowereld mee. Je weet maar nooit...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:42
afbeelding van Techno Patat

Net voor m’n verjaardag van m’n ouders een boek gekregen van Adrian Newey: Hoe bouw je een auto. Dat zal toch ook eens interessant leesvoer zijn, meneer Newey heb ik nu wel heel hoog op!

Yeelen 09:56
afbeelding van Yeelen

How to be a motoring journalist moet ik toch eens in huis halen, is me al een paar keer aangeraden. En nummer 5 is ook wel tof :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws