Hyundai N't all the things!

Hyundai N models future Nexo Palisade Prophecy

Opvallend weinig automerken haalden gisteren een aprilvis uit de kast. Daar zal de huidige ernst in onze samenleving zonder twijfel iets mee te maken hebben. Hyundai besloot evenwel plezant uit de hoek te komen door reacties af te tasten naar 3 nieuwe sportieve N-modellen. Kijk je even mee?

Op de sociale media van Hyundai gaven ze zelf grif toe dat het niet om geplande modellen ging. Wel wou het even kijken hoe het publiek zou reageren op 3 N-versies van modellen waar je het niet meteen zou verwachten. Enerzijds lollig, anderzijds een uitstekende manier om low key af te tasten hoe de markt reageert op een bepaald product. Te beginnen met een Palisade N...

Palisade N

Hyundai N models future Nexo Palisade Prophecy

De Palisade is het, moest je het niet weten, grootste model dat Hyundai wereldwijd aan de man brengt. Als je de lichte vrachtwagens van het merk niet mee telt. De Palisade is een gigantische SUV die vooral in Noord-Amerika als alternatief moet dienen voor pakweg de Lincoln Navigator, Cadillac Escalade en de meer Europese BMW X7.

Een wagen die natuurlijk niet meteen past in de spirit van "N", een merknaam vernoemt naar twee circuits met bochtige wegen (Namyang en Nürburgring). Zeg echter nooit nooit, want Nissan bracht ooit een Patrol Nismo op de (Arabische) op de markt...
Productiekans: 1/10

Nexo N

Met de Nexo bewijst Hyundai dat het al lang geen bijbenend automerk meer is. Want een waterstofauto, zelfs de meeste Europese premiummerken hebben er geen in de cataloog. Bij BMW zal het zelfs nog tot 2022 duren! Hoe dan ook, net zoals we ondertussen stilaan accepteren dat elektrische auto's sportief kunnen zijn (dankjewel Tesla en Porsche), is het niet zo gek om te geloven dat er ooit sportieve waterstofauto's op de markt zullen komen.

De Nexo N zal je dan ook moeten zien als een portfolio-vuller, niet zozeer als een vlaggenschip. Net zoals pakweg de Audi SQ5, of de BMW X3 M40i, of Cupra Ateca of... Wordt waterstof ooit gemeengoed, dan lijkt zo'n Nexo N niet eens zo ver gezocht.
Productiekans: 2/10

Prophecy N

Hyundai N models future Nexo Palisade Prophecy

De Pro-watte? Wel, de Prophecy Concept moest dé aandachtsrekker voor Hyundai worden op het geannuleerde autosalon van Genève. Een elektrische concept die moet tonen dat Hyundai stiekem werkt aan een Tesla Model 3-alternatief. Nu heeft die Amerikaan een sportieve versie in de vorm van de 3 Performance, dus waarom zou er geen Prophecy N mogen bestaan?

Denk gelijkaardige specificaties als de Model 3 Performance... maar dan voor minder centen én de Koreaanse garantie met onbeperkte kilometers. Kijk, hier krijgen we het een beetje warm van, 1 april-mop of niet.
Productiekans: 5/10

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws