Vrolijk Pasen: 7 auto’s met goed verborgen easter eggs

Verborgen easter eggs in auto

Nu we buiten geen paaseieren zullen rapen dit jaar, kunnen we op zoek gaan naar easter eggs, verborgen verwijzingen, grapjes of boodschappen in auto’s. De Simply Clever-gadgets van Skoda en de verborgen geintjes van Tesla kennen we. Maar hadden jullie deze al gezien?

1. Jeep Renegade

Wellicht de bekendste is Jeep, dat regelmatig easter eggs in zijn auto’s stopt. Renegade-lichtblokken met de grille van de legendarische Willys Jeep, een spin in de tankklep, en uiteraard het silhouet van de Willys Jeep in de ruitomlijsting van de voorruit.

Verborgen easter eggs in auto

2. Jaguar E-Pace

Over ruitomlijstingen gesproken: de Jaguar E-Pace heeft ook zo’n kleine easter egg in zijn voorruit zitten. Daar zie je het silhouet van een jaguar, op de voet gevolgd door een klein welpje. Aandoenlijk, toch?

Verborgen easter eggs in auto

3. Opel Grandland X

Het begon volgens Opel als een detail in het handschoenvakje van de Corsa vijftien jaar geleden, met een getekende haai op het scharnier van het vakje. Sindsdien smokkelt Rüsselsheim wel vaker een haai en andere vissen in de interieurs van zijn modellen. In de Grandland X zit er een haai in het opbergvakje onder de knoppen waar je de lichten mee bedient.

Verborgen easter eggs in auto

4. Mercedes CLS

Keren we even terug naar de voorruit, dan treffen we bij Mercedes een handtekening aan. We gebruiken de CLS nu even als willekeurig voorbeeld, maar op heel wat meer Mercedes-modellen zie je de handtekening van Gottlieb Daimler, Carl Benz, of een Mercedes-opschrift in sierlijke letters.

Verborgen easter eggs in auto

5. Volvo XC90

Nee, niet de huidige XC90, die sinds 2015 op de markt is. Maar zijn voorganger, die van 2002 tot 2014 werd geproduceerd, had net als de Jeep Renegade een verborgen spinnetje. Dat van de Zweed zat in het opbergvak van de derde zitrij. Precies daar waar het vaakst kinderen zitten.

Verborgen easter eggs in auto

6. Mini Hatch

De vorige generatie van de Mini Hatch had een verborgen easter egg vlak onder je neus. De klimaatregeling, met het cirkelvormige schermpje in het midden en de knoppen aan weerszijden, is niet toevallig zo vormgegeven. Samen vormen ze immers de contouren van... het Mini-logo.

Verborgen easter eggs in auto

7. Renault Twingo RS

Herinner je je de Twingo RS nog? De kleine Franse pretraket had een geinige easter egg in zijn pedalen. Het gaspedaal had het logo van een play-knop, het rempedaal de stopknop, en het koppelingspedaal dat van een pauzeknop.

Verborgen easter eggs in auto

Kennen jullie nog easter eggs en verborgen verwijzingen in auto’s? Laat ze hieronder weten in de comments!

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws