Absurd: Aston Martin Cygnet duurder dan DB7, DB9 en V8 Vantage

Aston Martin Cygnet price

Met de Cygnet lanceerde Aston Martin in 2010 een peperdure kleine stadsauto gebaseerd op de Toyota IQ. Vandaag blijkt het kleintje dé Aston Martin van de voorbije 20 jaar die zijn waarde het best wist te behouden. Meer nog, ze zijn tweedehands duurder geworden! Absurd? Absurd!

Je moet al ver zoeken om in sportwagenland gekkere creaties te vinden dan de Aston Martin Cygnet. Want wie had er ooit durven denken dat de Britten een microscopische Toyota IQ zouden ombouwen tot échte Aston Martin? Toch deed Aston net dat in 2010, simpelweg om op een goed CO2-blaadje te staan met de Europese regelgevers in Brussels.

Kleine zwaan

De Cygnet, wat zoveel als kleine zwaan wil zeggen, werd links en rechts wat lachwekkend onthaald. De basis zat goed, want de IQ is an sich een extreem ondergewaardeerde auto. Toch kan je het resultaat moeilijke een échte Aston Martin noemen. Oké, binnenin werd alle plastic vervangen door leder, écht metaal en Alcantara, op het einde van de dag bleef dit een IQ met een prijskaartje van 36.700 euro.

Aston Martin Cygnet price

Spotgoedkoop voor een nieuwe Aston destijds, dat wel, maar welke andere Aston Martin heeft een viercilinder met 98 pk? Juist ja. Je moest dus compleet van de pot zijn om er eentje aan te schaffen... of toch niet? Want anno 2020 toont het tweedehandsaanbod op Autoscout24 dat de Cygnet extreem goed zijn waarde heeft behouden. Zo kan je in België al een DB9 vinden voor 32.900 euro of een V8 Vantage voor 39.700 euro. De goedkoopst Cygnet? 39.900 euro. Alsjeblieft!

Aston Martin Cygnet price

Hetzelfde zien we trouwens internationaal. Zo kan je in Engeland goedkoper een Rapide met V12 op de kop tikken dan een Cygnet. De duurste Cygnet in heel Europa kost trouwens een mooie 54.999 euro. De duurste Toyota IQ tweedehands in België? 11.500 euro. Tja.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn B 16:08
afbeelding van Glenn B

Geen enkel AM heeft een 3 cilinder. De Cygnet was er enkel met de 1.33 L motor en dat is een 4 cilinder.

Yvesw 13:48
afbeelding van Yvesw

Er was een cilindertje uit ons geheugen gelopen. Bedankt voor de rechtzetting!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws