Ford maakt kunstmatige kak voor je autolak

Ford vogelpoep autolak

Niemand parkeert zijn auto met een gerust hart onder een boom. Gegarandeerd tref je je zorgvuldig gewassen stalen ros nadien aan onder een verse laag vogelpoep. Goed voor je lak is het gevoeg van vogels niet, maar automerken voorzien wel enige mate van bescherming. Ford gaat er zelfs behoorlijk ver in...

In een geheime kamer van de testlaboratoriums bij Ford houdt een team zich namelijk bezig met het synthetisch namaken van vogelpoep. Tot en met de juiste zuurtegraad om zo goed mogelijk te benaderen wat de verschillende vogelsoorten in Europa eten... en nadien weer uitscheiden. De synthetische vogelpoep wordt nadien aangebracht op een paneel en gemarineerd in temperaturen van 40, 50 en 60 graden, om uit te testen hoe het er in de praktijk op een zonnige dag aan kan toegaan.

Andere koetswerkpanelen krijgen een testsample van boomsap of stuifmeelpollen voor ze worden blootgesteld aan temperaturen tot 60 en zelfs 80 graden. Ook 6.000 uur aan UV-licht, extreem koude temperaturen, sneeuw- en ijsresten met een hoog zoutgehalte en brandstofvlekken (wanneer je morst bij het tanken) krijgen de koetswerkpanelen te verduren.

Vogelpoep op je auto laten hangen is natuurlijk nooit een goed idee. Ford raadt aan om je auto regelmatig te wassen met een pH-neutrale shampoo en lauw water, en eventueel een of twee keer een waslaag aan te brengen. Of je kunt natuurlijk onze tips volgen om je autolak spic and span te houden!

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws