Wacht, wat? Speelgoedauto verslaat Ford Fiesta als bestverkochte auto in VK

Little Tikes Cozy Coupe Ford Fiesta UK

Normaal gezien voert de Ford Fiesta in het Verenigd Koninkrijk de ranglijst aan van bestverkochte auto’s. Maar in maart stak een outsider stokken in de wielen: door de lockdown stortten de Britse autokopers zich massaal op de Little Tikes Cozy Coupe... om hun kroost te entertainen.

In het eerste kwartaal van 2020 bleek de Ford Fiesta de bestverkochte auto in het Verenigd Koninkrijk te zijn. Tijdens de eerste drie maanden van het jaar kozen 15.897 Britten voor een Fiesta. Ook in de maand maart wist Ford 6.687 Fiesta’s aan de man te brengen, hoewel het Verenigd Koninkrijk stilaan in lockdown ging.

Dat succes – de Fiesta voert al sinds 2009 quasi onafgebroken de ranglijsten aan in het Verenigd Koninkrijk – wordt nu overschaduwd door een outsider. In de maand maart bolden er zowaar meer dan 85.000 exemplaren van de Little Tikes Cozy Coupe uit de – euh – showroom. Britse ouders lijken dus massaal naar de speelgoedwinkels getrokken te zijn om hun kroost te entertainen.

Tot grote vreugde van Little Tikes: “We zijn blij om te zien dat de Cozy Coupe nog steeds de uitverkoren auto is van gezinnen in het Verenigd Koninkrijk”, aldus het bedrijf. “Met vijftien varianten is er trouwens een Coupe voor iedereen.”

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws