Uit-tip: Autoworld zet Porsche 356 in de kijker [1/7-30/8]

Autoworld Porsche 356 expo

Na een periode van sluiting vanwege dat ene virus, gooit Autoworld haar deuren weer open. Nog tot eind deze maand kan je naar supercars gaan kijken maar daarna maken die vette bakken plaats voor een icoon in de autogeschiedenis: de Porsche 356.

Dit jaar viert de Porsche 356 namelijk haar 70e verjaardag en dat moet gevierd. Zet jouw Porsche 356 in de garage dus maar eens in de bloemetjes...

De Porsche 356 - soms smalend "de platgeslagen kever" genoemd - was de aanzet van het sportwagenmerk Porsche. Het model kreeg haar vuurdoop al in 1948 in het Oostenrijkse Gmund. In 1950 werd gekozen voor het Duitse Stuttgart voor de productie, waar bij de productie van de carrosserie voor staal werd gekozen in plaats van het aluminium van het eerste prototype.

De 356 kent vele gedaantes. De wagen was dan ook 17 jaar op de markt en werd bij grote wijzigingen verdeeld in A-, B- en C-varianten. In de hele loopbaan van de coupé en cabrio werden 76.313 exemplaren gebouwd.

Autoworld wil in totaal 20 wagens tentoon stellen, gekozen uit alle regionen van het 356-aanbod. Daaronder bovenstaande versies, maar ook de Denzel, Zagato, Karmann Hardtop, de Belgische D’Ieteren Roadster, Carrera GT, Carrera Abarth of zelfs een Polizei-versie.

Op zondag 12 juli voorziet Autoworld tussen 10 en 14u een Cars & Coffee evenement op het plein voor het museum. Die dag wordt de toegang tot het museum aan de eigenaar aangeboden, op vertoon van het inschrijvingsbewijs aan de inkom.

Autoworld is alle dagen open van 10 tot 18u. Een ticket kost 12 euro voor een volwassene, 9 euro voor een student of 5 euro voor een kind tussen 6 en 12 jaar. Kinderen onder 6 jaar mogen gratis binnen. Wie online een ticket koopt krijgt 1 euro korting op de vermelde prijzen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws